Дейвид е бил и фотомодел, и чистач на училищни тоалетни.

...
Дейвид е бил и фотомодел, и чистач на училищни тоалетни.
Коментари Харесай

Широко затворени очи с Дейвид Гарет


Дейвид е бил и фотомодел, и чистач на учебни тоалетни. По-късно го назовават „ Джими Хендрикс на цигуларите “. Днес е Дейвид Гарет – и името е изцяло задоволително, с цел да каже няколко десетки неща по едно и също време.

Той е измежду дребното огромни звезди, които към момента си разрешават „ лукса “ да слизат измежду публиката и да поемат на 100 % обичта, която им се дава. Безрезервно разрешава да бъде докосван, а не просто да допира – с музиката, с цигулката, с цялата позитивна сила, топлота и пристрастеност, на която е кадърен.



„ Единственото забавно нещо, за което заслужава да изхабиш времето си, това е пристрастеността. И без значение по какъв начин изглеждаш, ставаш извънредно неприветлив, в случай че не гориш от вътрешната страна, в случай че у теб няма пристрастеност “, споделя той преди години. Това важи с цялостно мощ до през днешния ден, или най-малко до 30 август 2022 година

На софийския стадион „ Юнак “ няколко хиляди индивида одобриха инжекция за благополучие от Дейвид Гарет, който той поставяше в продължение на два часа. С антракт, който беше необходим – с цел да излезеш за малко от неговата приказка – с цел да преживееш още по-истински продължението.



Репертоарно изненади нямаше. Защото и този път имаше всичко – от поп и рок музика до „ чистокръвна “ класика – през Hit The Road Jack, Enter Sandman, Beauty and the Beast, Smooth Criminal до Бах, Моцарт и Прокофиев.

Изненадата бе самият Дейвид Гарет – все по този начин ухилен, влюбен в цигулката, подготвен за среща с публиката, и все по този начин Alive – жив, безсънен и цялостен с сила – както се споделя и тазгодишното му турне, отлагано няколко пъти заради пандемията.



Досега Гарет е гостувал у нас в НДК и в спортна зала („ Арена Армеец “), само че концерт под звездите, след ободрителен летен дъжд, сякаш е формата, която най-вече му отива. Заради коктейла от ноти, романтиката и опцията – когато те помоли – да го слушаш със затворени очи. Широко затворени очи – като във филм, изпълнен с хубост и безчет мечти... Без да усещаш ударите от звука, които се блъскат в затворено пространство.

Концертът навън носи независимост – за актьора да не бъде единствено подобен, какъвто се чака, само че и за публиката – да го приема без условия... Сцеплението сред Дейвид Гарет и публиката в София до момента постоянно е било на 100 %, с химия от най-висока проба. Затова обещанието му, че ще се върне още веднъж, звучи не като вежливост, а като към този момент уговорена среща.








Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР