Действията за намаляване на трафика на хора, интеграцията на украинските

...
Действията за намаляване на трафика на хора, интеграцията на украинските
Коментари Харесай

Социалният министър и посланик Мертен обсъдиха младежките програми за работа и пътуване в САЩ

Действията за понижаване на трафика на хора, интеграцията на украинските бежанци в България, както и развиването на младежките стратегии за работа и пътешестване в Съединени американски щати бяха измежду главните тематики на срещата сред министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова и посланика на Съединени американски щати в България Кенет Мертен. Това оповестиха от Министерството на труда и обществената политика (МТСП).

Двамата разискаха и опциите за съдействие и продан на опит в региона на труда, обществената протекция и грижата за хората от уязвимите групи.

Министър Шалапатова показа целите на екипа на министерството, свързани с политиките за протекция на децата, повишение на благосъстоянието на фамилиите и обезпечаване на целенасочена поддръжка към хората от уязвимите групи. Тя осведоми и за ограниченията за поощряване на заетостта и политиките за равнопоставеност сред дамите и мъжете.

Участие в срещата с дипломат Мартен взеха и заместник-министър Николай Найденов, изпълнителният шеф на Агенцията за обществено подкрепяне Надя Танева, краткотрайно изпълняващият длъжността изпълнителен шеф на Агенцията по заетостта Милена Георгиева и изпълнителният шеф на Главната ревизия по труда Екатерина Асенова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР