Действията на тримата членове на Съвет на директорите от ДКК

...
Действията на тримата членове на Съвет на директорите от ДКК
Коментари Харесай

Везиева поиска три оставки и пълен одит в ДКК

Действията на тримата членове на Съвет на шефовете от ДКК уронват както престижа на Министерство на стопанската система, по този начин и дават явен сигнал, че този състав на съвета на ДКК не желае да бъде изменен моделът на сдружението .

Това съобщи служебният министър на стопанската система Даниела Везиева на брифинг след трусовете в ДКК, и последвалите и новите членове на управлението.

Даниела Везиева желае оставките на тримата членове на съвета на шефовете на ДКК още през днешния ден - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска . " Решението ми е закъсняло, само че аз считах, че тези хора имаха желанието да трансформират един остарял модел на скрити непрозрачни процедури ", акцентира министърът.
 Везиева вижда опит тъкмо да се спуснат старите пердета в ДКК
Везиева вижда опит тъкмо да се спуснат старите пердета в ДКК

Уволнението на изпълнителния шеф не било по законоустановения ред

Тя е сюрпризирана и от тяхното медийно говорене - защо е било всичко това обаче, щяло да стане ясно по-късно. Начинът, по който го създали, по-скоро ѝ подсказва, че остарелият модел желае да се върне на власт.

Везиева не се тормози от инспекциите . Припомняме, че такава инспекция , тази заран прокуратурата също .

Ако желаеме страната ни е да е идентична с останалите страни от Европейския съвет, всеки един от нас би трябвало да носи своята персонална отговорност за държанието си, акцентира Везиева.
 ГЕРБ желаят да се пернат завесите в ДКК
ГЕРБ желаят да се пернат завесите в ДКК

Лъчезар Борисов не е склонен, че ДКК е ненужно сдружение, тъй като играе ролята на буфер

Това, което най-вече обидило Везиева е жестокият удар върху военнопромишления комплекс и по-конкретно върху ВМЗ - Сопот . Тези дейности не са в интерес на никого, уточни тя.

Витаят доста подозрения в ДКК , само че с новите попълнения в съвета на шефовете на ДКК, ще изискам цялостна инспекция от всички институции, които имат пълномощия. Тя ще желае цялостен одит на сдружението.
 Ваня Караганева отхвърля обвиняванията
Ваня Караганева отхвърля обвиняванията

Заседанието на съвета на шефовете било извършено незаконно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР