Действия за потушаване на пожар, възникнал в складово помещение на

...
Действия за потушаване на пожар, възникнал в складово помещение на
Коментари Харесай

Огнеборци тестваха готовността за реакция в кризисна ситуация в шивашка фирма в Силистра

Действия за потушаване на пожар, зародил в складово помещение на четвъртия етаж в шивашка компания в Силистра, проиграха в границите на пожаро-тактическо занимание чиновници на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в регионалния град.

Тренировката започва тъкмо в 10:00 часа, когато на тел.112 е получен сигнал за пожар на последния етаж в четириетажната постройка. Съгласно евакуационния проект, под управлението на отговорник всички 80 служащи и чиновници са изведени във вътрешния двор на постройката, изключено е и електричеството. Междувременно пристигналите на адреса два противопожарни екипа със профилирани коли на РСПБЗН неотложно провеждат гасителни дейности. Огънят е нападнат от две страни – през вътрешно устойчиво стълбище, и по въздух – посредством построена гасителна линия чрез 30-метрова автомеханична стълба. Така за малко време огнеборците съумяват да локализират и потушат „ пожара “, а потърпевши от него хора няма.

Пожаро-тактическото занимание се организира по проект и има за цел на процедура да ревизира готовността на управлението и личния състав на компанията за съответна реакция при положение на пожар, разясни ръководителят на занятието основен контрольор Людмил Карагинев, шеф на група „ Пожарогасене и избавителна активност “ в РСПБЗН. То е форма и за надзор на степента на осъществяване на функционалните отговорности на пожарникарите, чиято успеваемост следва да бъде обект на разбор и следваща оценка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР