Действието на такъв масаж (акупресура, налягане на пръстите на определени

...
Действието на такъв масаж (акупресура, налягане на пръстите на определени
Коментари Харесай

Точката На Тялото Ни, Която При Масаж Предотвратява Стареенето И Лекува 100 Болести!

Действието на подобен масаж (акупресура, налягане на пръстите на избрани точки), се основава на учението за меридианите и каналите, които са свързани с избрани органи.

В китайската медицина тялото се държи като енергийна система, тъй че масажа може да повлияе на хода на силата и действието на активността на органите. Активирането на точката Цу Сан Ли дава трайно подмладяване и изцелителен резултат, предотвратява стареенето.

В Китай тази точка е известна като " точка на дълголетието " в Япония - " точка от стотици заболявания ".

Къде се намира тази точка (Цу Сан Ли) в нашето тяло?



Точката на дълголетието се намира под чашката на коляното. За да я намерите, покрийте коляното с дланта. Точката се намира сред края на дребния и пръст към него в хлътналост сред костите.Можете да намерите и по различен метод. Трябва да седнете на пода, да натиснете крепко крайници на пода и да ги плъзнете към себе си, без да повдигате петите от пода. Ще забележите, че под коляното се е появило покачване. Намерете най-високата точка на това покачване, поставете на нея пръста си и заемете изходна позиция. Точката, която сте натиснали с пръст е тъкмо тази точка Цу Сан Ли. За какво е виновна тази точка на нашето тяло и за какво японците назовават - Точка от стотици заболявания?

Точка Цу Сан Ли:

- Контролира работата на органите, които се намират в долната част на тялото

- Контролира работата на гръбначния дирек в частите, които са виновни за вярното действие на стомашно-чревния тракт, храносмилателния тракт, бъбреците и надбъбречните жлези. С помощта на масажа на тази точка може да увеличи интензивността на надбъбречните жлези, които имат роля на страж на здравето на индивида. Тя инжектира в кръвта адреналин, хидрокортизон и други значими хормони.

Ако всекидневно масажирате " точката на дълголетието ", допустимо е да възстановявате работата на надбъбречните жлези, които имат следната функционалност в организма:

- Нормализиране на кръвното налягане

- Нормализиране на глюкозата, инсулина

- Потискане на възпалителните процеси в организма

- Регулиране на имунните функционалности на индивида

Така с масажирането на точката може:

- Да се усъвършенства храносмилането

- Да оздравеете заболявания на храносмилателния тракт

- Да превъзмогнем следствията от инсулт

Масажът на тази точка ще ви помогне да придобиете убеденост, превъзмогване на стрес и тревога, ще намерите вътрешна непоклатимост. Масажът на тази точка може да излекува редица болести, в това число импотентност, запек, гастрит, неспособност да се задържа урината. В огромна степен покачва имунитета, човек става здрав и резистентен.

Как можете да повлияете на точката на дълголетието?

Масажирайте точката заран, преди обяд, 9 пъти с кръгови придвижвания по посока на часовниковата стрелка (9 пъти на единия крайник, тъй че 9 пъти другия) 10 минути на ден. Преди началото на масажа заемете комфортно умерено състояние (седнало). Контролирайте дишането и се концентрирайте над своите усеща. Впуснете се в положение на естетика и схващане на процеса на оздравяването.Такова тяло има стимулиращо деяние. Масажирайте точката с пръсти или със зърно от някаква зърнена просвета.

Можете и да поставите на точката бял чесън и да оставите 1-2 часа (докато кожата се зачерви) Ежедневният масаж на точката Цу Сан Ли вечер, е подобаващ за намаляване 400 до 500 грама седмично. Но не да масажирате непосредствено преди лягане, с цел да не провокират бодърствуване. Точката Цу Сан Ли можете да масажирате всеки ден, само че най-добре се реализира с масаж при започване на месеца.



" Осем дни след началото на месеца, масажирайте тази точка заран, поредно на всеки крайник по посока на часовниковата стрелка. Това е най-ефикасното време за масаж за увеличението на имунитета, възстановяване на работата на всички органи и закъснение на процеса на стареене.

Преди обяд, поредно на всеки крайник, в посока на часовниковата стрелка, за възстановяване на обсега на тонуса, паметта, работата сърдечно-съдовата и храносмилателната система.

След обяд синхронизиране на двата крайници против напрежението, напрежението и раздразнителността при главоболие и нарушеното на съня. Масажирайте вечер в противоположната посока на часовниковата стрелка, поредно, на всеки крайник, за укрепване на метаболизма и понижаване на телесното тегло. /leididi1.blog.bg
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР