Действащият световен шампион Полша изстрада класирането си за финалната шестица

...
Действащият световен шампион Полша изстрада класирането си за финалната шестица
Коментари Харесай

Полша изстрада класирането си на финалите с успех над Сърбия, Франция е аут

Действащият международен първенец Полша изстрада класирането си за финалната шестица на Мондиал 2018 в Италия и Полша. Волейболистите на " Дружина полска " отнесоха Сърбия с 3:0 (25:17, 25:16, 25:14) в последната си среща от Група Н на втората фаза, играна довечера в зала " Конгресна " на ДКС във Варна.

По този метод международните първенци станаха спечелили в групата с 6 победи, 2 загуби и 19 точки, с което се класира за финалите в Торино. Сърбия, която си беше осигурила класирането за Final 6 авансово, остана на второ място също с 6 победи и 2 загуби, само че със 17 точки и ще продължи напред като един от вторите тимове с най-хубави индикатори. По същия метод до финалите се добра и спечелилият в Лигата на нациите Русия.

С класирането за финалната шестица в Торино на Полша, отвън финалите остана тимът на Франция, който до последно се надяваше на помощ от " плавите ". Французите останаха трети в групата с 5 победи, 3 загуби и 18 точки.

След равностойно начало на мача и две изравнявания на резултата Полша означи 4 следващи точки и поведе с 6:2. С точка от начален удар на Артур Шалпук поляците поведоха с 8:3 до първото техническо спиране. След спирането сърбите осъществиха три следващи точки и понижиха пасива си до 2 точки 6:8. С 2 точки от начален удар на Бартош Курек поляците съумяха да поведат с 5 точки при 15:11, а при второто техническо спиране резултатът бе 16:11 за международните първенци. Със страхотна офанзива по правата на Бартош Курек Полша поведе с 6 точки при 19:13, което принуди треньорът на сърбите Никола Гърбич да изиска спиране. Поляците не срещнаха особени проблеми до края на гейма и го взеха с 25:17.

В началото на втория гейм Полша поведе с 4:1, само че последваха три следващи точки на сърбите и резултатът бе подравнен при 4:4. Световните първенци отвърнаха със серия от три следващи точки и при първото техническо спиране резултатът бе 8:5 за " Дружина полска ". Световните първенци поведоха с 5 точки при 10:5, само че след три следващи точки на Сърбия резултатът бе понижен на 11:9 за поляците. Последва серия за Полша от 4 следващи точки и преднината на символичните домакини набъбна до 6 точки при 15:9, а при второто е техническо спиране резултатът бе 16:10 за поляците. Световните първенци продължиха с отличната си игра и съумяха да поведат с 9 точки при 22:13 и взеха втората част с 25:16.

Световните първенци стартираха чудесно и третата част, затрудняваха с началния си удар оптимално " плавите " и поведоха с 8:3 при първото техническо спиране. След спирането поляците поведоха със 7 точки при 10:3. При второто техническо спиране преднината за международните първенци бе 8 точки - 16:8. Полша продължи да натрупа преднина, която стана 10 точки при 18:10. Поляците умерено доиграха гейма и го завоюваха с 25:14 и надлежно мача с 3:0.

Най-полезен за полския отбор бе Бартош Курек с 20 точки (5 аса, 1 блок), а Артур Шалпук добави още 15 точки (4 аса, 1 блок) за успеха. За " плавите " Марко Ивович и влезлият като запаса Дражен Лубурич приключиха с по едвам 6 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР