Действащият шампион в Тур дьо Франс Тадей Погачар (ОАЕ Тим

...
Действащият шампион в Тур дьо Франс Тадей Погачар (ОАЕ Тим
Коментари Харесай

Погачар облече жълтата фланелка след успех в шестия етап на Тура

Действащият първенец в Тур дьо Франс Тадей Погачар (ОАЕ Тим Емиратс) облече жълтата фланелка на водач в тазгодишното издание на колоездачната обиколка на Франция след брилянтен спринт в края, с цел да завоюва шестия стадий от конкуренцията, който бе въодушевен от забележителното изпитание от страна на Уат ван Ерт (Тим Джъмбо Висма) .
Тадей Погачар.
В относително спокоен стадий в съпоставяне със случилото се в сряда, неповторимите качества на Ван Ерт бе сложена на напред във времето. След като в началото проби дружно с Куин Симънс (Трек Сегафредо), белгиецът остави американеца обратно, продължавайки да държи отдалеченост сред себе си и главната група.

Въпреки това, при навлизането във финалните 11 км, Ван Ерт в последна сметка бе застигнат след георично изпитание, изглеждайки безусловно отпаднал и предал жълтата фланелка. Това подсигурява един страховит спринтов свършек на стадия. Във трогателен край французинът Алексис Вилермо (Тим ТоталЕнерджис) направи офанзива, което провокира и отговор от страна на Погачар. Но в края Вилермо не устоя и никой не съумя да отвърне на словенеца, който застана отпред в генералното класиране.

Седмият стадий в Тура е и първият от шестте планински в програмата на 109-то издание на най-престижната колоездачна обиколка. Той ще се организира на следващия ден, 8 юли – 176.5-километрова права от Томблен до Ла Пльонш де Бел Фил. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР