Действащият шампион на Националната Баскетболна Асоциация Голдън Стейт Уориърс остави

...
Действащият шампион на Националната Баскетболна Асоциация Голдън Стейт Уориърс остави
Коментари Харесай

Голдън Стейт остана в битката за титлата след драматичен успех

Действащият първенец на Националната Баскетболна Асоциация Голдън Стейт Уориърс остави жива вярата за отбрана на купата през сезон 2018/19, откакто тази нощ завоюва мач №5 против Торонто Раптърс със 106:105 (34:28; 28:28; 22:22; 22:27) и по този метод понижи резултата в серията на 2:3 победи.

Стеф Къри беше най-резултатен за " Воините " – 31 точки, Клей Томпсън и ДеМаркъс Казънс прибавиха надлежно по 26 и 14 точки, а Кевин Дюрант, който се завърна в игра от травма, само че престоя на терена единствено 12 минути, след което още веднъж напусна с контузия, записа против името си 11 точки.

Кауай Ленард записа " дабъл-дабъл " за Раптърс – 26 точки и 12 битки, а Кайл Лаури и Марк Гасол завършиха надлежно с по 18 и 17 точки.

До този миг Уориърс са единственият тим в историята на Националната Баскетболна Асоциация, който е губил край в НБА, откакто води с 3:1 в серията, като в този момент Къри и компания имат опцията да слагат в тази обстановка и Торонто Раптърс, само че това сигурно ще бъде извънредно мъчно, откакто първенците, съвсем несъмнено, няма да могат да разчитат на Кевин Дюрант за решителните дуели.

Уориърс бяха единствено на няколко минути от това да бъдат свалени от трона в Лигата, откакто поредно изгубиха Кевин Дюрант във втората четвърт, а по-късно пропиляха и задатък от 14 точки.

Въпреки всички проблеми, " Воините " съумяха да спрат звездата на противника Кауай Ленард през първите три елементи, само че в заключителните 12 минути Ленард наниза 10 поредни точки и Торонто стартира да мечтае за първата си купа в Лигата при 3:30 минути до финалната сирена и шест точки задатък - 103:97

Все отново, в оставащото време " The Splash Brothers " поеха надзор върху събитията на терена и след три поредни тройки Къри и Томпсън донесоха успеха на Голдън Стейт Уориърс – 106:105.

СТАТИСТИКА ОТ ТОРОНТО РАПТЪРС - ГОЛДЪН СТЕЙТ УОРИЪРС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР