Действащият кмет на Барселона Ада Колау е преизбрана, след като

...
Действащият кмет на Барселона Ада Колау е преизбрана, след като
Коментари Харесай

Кметът на Барселона преизбран след победа над сепаратистите

Действащият кмет на Барселона Ада Колау е избрана отново, откакто победи каталунските сепаратисти, които приключиха на първа позиция на локалните избори , осведоми Агенция Франс Прес.

Колау надделя сепаратистите след подписване на съглашение със социалистите и приемане на непредвидена поддръжка от някогашния министър председател на Франция Манюел Валс.
 Жените кметици на Мадрид и Барселона губят постовете
Жените кметици на Мадрид и Барселона губят постовете

След като тяхната партия " Подемос " загуби огромна част от въздействието си

Стотици поддръжници за самостоятелност на Каталуния се събраха в центъра пред градската администрация, до момента в който се организираше гласуването.

Ада Колау изгуби на локалните избори с дребна разлика от Ернест Марагал - дълготраен политик от партия, която се бори за разединение на Каталуния от Испания. И двамата претенденти получиха по 10 места от 41 в градския съвет. Марагал победи с по-малко от 5000 гласа. Ако беше получил нужното болшинство от 21 места в градския съвет , той щеше да се трансформира в първия кмет на Барселона от сепаратистите в актуалната история на Испания. Това щеше да е забележителна смяна във втория максимален град в страната . Но на събранието в събота Колау беше избрана отново с 21 гласа.

Гласуването беше анонимно, само че Колау авансово реализира съглашение със социалистите. Валс, който е отгледан в Париж от татко с каталунски генезис и майка с швейцарско-италиански корени, даде обещание да поддържа Колау, макар че подлага на критика акцията й.

В същото време реакционер постави клетва като кмет на Мадрид. Народната партия си върна контрола над испанската столица след подписване на коалиция с крайнодесните.

Кандидатът на Народната партия за кмет на Мадрид Хосе Луис Мартинес Алмейда приключи втори зад крайнодесен претендент , само че завоюва контрола над градското държавно управление с поддръжката на крайнодясната " Вокс " и дясноцентристката " Граждани ", осведоми " Ройтерс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР