Действащата нормативна уредба в областта на надзора и контрола на

...
Действащата нормативна уредба в областта на надзора и контрола на
Коментари Харесай

Медицинските специалисти за наблюдение и контрол на острите заразни болести в страната на среща в Сливен

Действащата нормативна уредба в региона на надзора и контрола на острите заразни заболявания в страната бе главният акцент насрещата с медицински експерти от детските градини в Сливен. Указанията са по отношение на постъпили в Министерство на здравеопазването сигнали по отношение на погрешно установяване на интервала на карантина на наранена група/клас от остро заразно заболяване.
Лектор на състоялата се в Регионалната здравна ревизия в Сливен разяснителна среща бе лекар Даниела Калева.
В рамките на срещата медицинските експерти бяха осведомени и със отговорностите им по регистриране в учетните форми на всеки случай на остра заразна болест в детски колектив. Особено внимание бе обърнато на вярното установяване на карантинния интервал.

На срещата участва зам.кметът по филантропичните действия Пепа Чиликова. Грамоти за особени заслуги и интензивно присъединяване във имунизационния развой по време на коронавирус пандемията бяха връчени на Радостина Карагеоргиева, Соня Янева, Галя Симеонова, Божанка Пеева, Иванка Панкова, Живка Христова, Ангелина Иванова, Варта Апостолова и Диана Петрова. Отличията им връчи шефът на Регионалната здравна ревизия лекар Николина Иванова.

Разяснителна среща е планувана и за през днешния ден, като присъединяване в нея ще вземат медицински експерти от учебните заведения в Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР