Дейността на колекторските фирми може да се счита за заплаха

...
Дейността на колекторските фирми може да се счита за заплаха
Коментари Харесай

Филип Попов, БСП: Чрез Закона за колекторите ще сложим край на техния тормоз върху българите

Дейността на колекторските компании може да се смята за опасност за националната сигурност на България

„ Законът за колекторските компании е единствения, който мина през такова необятно разискване - в съдружен формат, а по-късно и в Министерски съвет, както и в Народното събрание. Това е една материя, която в България години наред не е контролирана и в същото време е материя, която визира всеки втори българин. Тук приказваме за големи финансови ползи, близо 4 милиарда лева на година. Същевременно през днешния ден в пленарна зала Корнелия Нинова съобщи, че съгласно отчет на ДАНС активността на колекторските компании ненапълно е и опасност за националната сигурност на България, тъй като няма орган, който да управлява тяхната активност и те правят душевен издевателства над българските жители.„ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България " Филип Попов в ефира на Българска национална телевизия.

„ Закон за вземания по потребителски заеми - даже заглавието води до извода, че това са подправени вести ", разяснява Попов обвиняванията на опозицията за това, че предлаганите от социалистите промени не включват бързите заеми и активността на колекторските компании и упрекна сегашната съпротива и някогашни ръководещи в лицето на ГЕРБ, че са имали повече от 10 години с цел да решат тези проблеми, само че не са сторили нищо по въпроса.

По думите му с тези промени се пазят ползите и правата на потребителите, които са рекетирани и сложени тежкото състояние да бъдат заплашвани с физически и душевен тормоз.

Попов сподели, че с приемането на закона за колекторите ще бъде изсветлена активността на тези компании. „ Правим един указател и въвеждайки условие за най-малък капитал от 500 хиляди лв., с цел да се сътвори такава компания, а тези, които я ръководят не би трябвало да са съдени, тъй като сега всеки един може да ръководи тази активност ", добави Филип Попов.

Той разяснява и редицата обществени ограничения, които оферират представителите на левицата, като разясни, че тяхната съществена цел е стабилизиране на стопанската система, както и поддръжка за бизнеса и грижа за хората с най-ниски приходи. „ Министърът на икономикат направи няколко срещи с бизнеса в България, който на практиката обезпечава 80% от работните места в страната ни ", акцентира заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ".

„ Нулево Данък добавена стойност за хляба, 60 лева ежемесечно за всеки един пенсионер, плюс увеличение на пенсиите с до 10% - по швейцарското предписание, както и опазване на до 300 лева за мегаватчас към бизнеса. Същевременно предлагаме и облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения, като на процедура тези пари през помощи за бизнеса и жителите още веднъж ще влязат в българската стопанска система ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Нашето изрично мнение е, че би трябвало да се продължат опитите за договаряния с съветската страна за доставка на газ. Също по този начин няма решение на Министерски съвет, с което да се прекратят на процедура тези договаряния, тъй като действително ние пострадахме от решението да не се заплаща за газта в рубли. В това отношение като че ли няма един критерий и Европа закъснява с общата политика по повод доставката на газ ", безапелационен бе Филип Попов по отношение на обстановката със спряното газоподаване от съветска страна и добави, че ще бъдат нужни по 2 танкера месечно, с цел да се удовлетворят потребностите ни, само че все още нямаме изясненост за това каква ще бъде цената.

В умозаключение той сподели, че ситуацията е тежко за България и ограниченията, които оферират социалистите ще рефлектират директно върху всеки един български жител.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР