Дейностите по продажбата и покупката на газ чрез реализирания проект

...
Дейностите по продажбата и покупката на газ чрез реализирания проект
Коментари Харесай

Турция съобщи кога ще заработи международният газов хъб с руски газ

Дейностите по продажбата и покупката на газ посредством осъществения план за газов хъб (разпределителен център), препоръчан от Руската федерация в Турция, се възнамерява да стартират през 2024 година. Това заяви министърът на енергетиката и естествените запаси на страната Фатих Донмез, представен от РИА Новости. През октомври предходната година президентите на Руската федерация и Турция разпоредиха да се създаде детайлно въпросът за основаването на газов хъб в Турция.

"...Що се отнася до газовия хъб, то ние ще стартираме първите търгове през 2024 година ", споделя Донмез в изявление за TRT Haber.

През този хъб, в частност, би могло да се придвижват и спрените доставки на газ от " развалените " Северни потоци ".

Става въпрос освен за основаване на комерсиална платформа в Турция, само че и за развиване на инфраструктурата и увеличение на доставките по южното направление, споделя от своя страна вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак.

По думите му, други страни също могат да вземат участие в плана, защото по южното направление за Европа доставят газ също Алжир, Катар и Азербайджан.

Турският министър на енергетиката Фатих Донмез сподели малко по-рано, че при започване на април Турция е почнала процеса на изменение на законодателството си по отношение на плана за газов хъб, препоръчан от Руската федерация, и се чака измененията да бъдат утвърдени от президента Ердоган.

По мнението на турския министър изказано при започване на седмицата, европейски страни, в това число Унгария и Сърбия, са заинтригувани от закупуването на природен газ посредством новия хъб, който се основава в Западна Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР