Дейности по събаряне сградата на радиозавода във Варна текат от

...
Дейности по събаряне сградата на радиозавода във Варна текат от
Коментари Харесай

Събарят легендарния радиозавод във Варна, какво ще се строи?

Дейности по срутване постройката на радиозавода във Варна текат от дни. Кадри от протичащото се демонстрира видео на дрона „ Морско око “.

Визуализации в обществените мрежи загатват, че има капиталово желание за повдигане на жилищен комплекс от няколко над 23 – етажни здания.

За Moreto.net районният кмет на " Младост " Христо Христов разяснява, че все още за терена няма Подробен устройствен план , което значи, че строителство на този стадий не може да стартира.

Христов отхвърли да назове кой има капиталови планове към терена на някогашния варненски радиозавод, с претекстовете, че не е акредитиран за това.

Имотът, върху който се намира зданието, е с обща повърхност от над 36 дка и съгласно кадастъра съставлява частна благосъстоятелност. Площта на индустриалната база, чието срутване тече, е малко над 21 дка.

3D визуализации, оповестени в обществената мрежа Linkedin от Радослав Иванов, демонстрират на мястото на радиозавода жилищен комплекс от 6 на брой 25-етажни здания. Според профила му в Linkedin Радослав Иванов е чиновник по Продажби в Исторически парк. Не става изрично ясно в каква връзка разгласява визуализациите, само че когато преди 5 месеца ги разгласява написва и " Стартираме и нещо огромно в град Варна! "

Държавното дружество, учредено през 1966, е било за произвеждане и доставка на навигационни системи с военно и гражданско предопределение.

Акционерно сдружение „ Черно море “, което е със 100% частен капитал, наследява индустриалната база.

Заводът е най – огромното дружество в тази сфера в някогашния соцлагер. В него работили над 5000 експерти. След приватизацията личният състав спада на няколкостотин души.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР