Деян Донков ще представи моноспектакъла си Камбаната“ в София, Варна

...
Деян Донков ще представи моноспектакъла си Камбаната“ в София, Варна
Коментари Харесай

Деян Донков ще представи моноспектакъла си Камбаната в Пловдив през май

Деян Донков ще показа моноспектакъла си " Камбаната “ в София, Варна и Пловдив през април и май. Постановката по едноименния разказ на Недялко Славов е драматичен роман за комплицирания, изпълнен с трагични трудности път на някогашен пандизчия, лежал за две убийства, Вено. Изповед за катарзиса и духовното прояснение на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.

Актьор с неподражаемо наличие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива постоянно търсещата си креативна същина с куража си да избере комплицирана тематика, надалеч от комерсиалното развлечение. Склонността му към изпробване води до особеното, кинематографично влияние на спектакъла.

" Целта ми с този тайнствен, приказен, частично смешен, красиво лиричен, даже героичен, извънредно трагичен а в края си драматичен роман е да пребродвам дългият и непосилен път до човешкото сърце “, споделя Донков.

" Камбаната “ е театър, който раздрусва фена прочувствено и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдаващ и го въвлича в мощни пристрастености с въздействащи картини на приземяваща житейска действителност.

" Спектакълът по влияние се родее с Вазовите " Хъшове “ в прочита на Сашо Морфов, само че при него на финала актьорите и публиката плачат и викат с цяло гърло да живей България(...) След края на поразителното зрелище публиката излиза ошашавена, видяла себе си в кривото, само че праведно огледало на ориста, проумяла най-малко за час и половина бъдещата орис на днешното човечество. Публиката излиза съкрушена и пречистена, разтроена и разтроена, с оскърбена душа, само че и със блестящ екстаз в погледа, че има индивиди като Вено… “, написа за " Камбаната “ поетът, преводач, публицист и държавник Румен Леонидов.

Специално присъединяване в спектакъла има оркестър " Карандила “, който извършва онлайн песента на героя на Деян Донков – Вено.

Билети:

София, зала на НДК, 7 април

Варна (премиера), Фестивален и конгресен център, 26 май

Пловдив, Античен спектакъл, 30 май 

---

" Камбаната “

По романа на Недялко Славов

Режисьор Деян Донков

Моноспектакъл на Деян Донков

Пламена Иванова в облика на Лейла

Сценограф - Никола Тороманов

Музика - Петя Диманова

Видео дизайн - Марио Стойнов

Хореограф - Деян Георгиев

Фотограф - Стефан Н. Щерев

Със специфичното присъединяване на Оркестър “Карандила "

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Министерството на Културата.

Проектът е част от стратегия Наследство II на Фондация Пловдив 2019.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР