Деветима китайски миньори, заклещени под земята повече от две седмици,

...
Деветима китайски миньори, заклещени под земята повече от две седмици,
Коментари Харесай

Китай потвърди смъртта на още деветима заклещени миньори

Деветима китайски миньори, заклещени подземен повече от две седмици, са починали , потвърдиха представители на локалната власт. Един човек е в неопределеност след детонации в мината , осведоми Агенция Франс Прес.

22 миньори бяха заклещени на стотици метри подземен след детонации в мина в източната провинция Шандун на 10 януари, като някои разчитаха на храна и медикаменти , доставяни от избавителни екипи през дълги шахти.

В неделя при огромна избавителна интервенция, която притегли вниманието на страната.

От неделя следобяд до този следобяд избавителните служащи не спираха издирването и откриха деветима заклещени мньори , които за жалост са починали, сподели кметът на град Янтай.

Телата са извадени от мината. В четвъртък бе доказано за един умрял.

Спасителните екипи няма да прекратят издирването, до момента в който не бъде открит и последният останал миньор, сподели още кметът и добави, че високите равнища на подземните води в сектор от мината усложняват избавителните интервенции.

Кметът сподели, че всички деветима миньори са починали при втора детонация в мината на 10 януари, до момента в който са се опитвали да избягат.

Първият контакт с 11 миньори бе открит преди седмица . Миньорите бяха на дълбочина 580 метра. Единият от тях бе съществено ранен при първата детонация и умря след изпадане в кома. Друг миньор е открит жив от избавителните екипи, до момента в който са се опитвали да доближат до групата.

Инцидентите в мини в Китай се случват постоянно поради едва контролирания бранш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР