Деветима членове на семейството на председателя на горната камара на

...
Деветима членове на семейството на председателя на горната камара на
Коментари Харесай

Роднини на политик бяха убити при спецакция

Деветима членове на фамилията на ръководителя на горната камара на афганистанския парламент бяха убити и осем бяха ранени при интервенция на афганистанските специфични сили в провинция Нангархар, заяви Би Ти Ви, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Инцидентът стана предходната нощ при сухопътна интервенция в централната част на тази граничеща с Пакистан провинция, където се крият доста талибани и бойци на групировката „ Ислямска страна “ (ИДИЛ).

По информация на представителя на губернатора на провинцията всички жертви са родственици на Фазал Хади Муслимяр, ръководител на Камарата на старейшините. Цивилни хора постоянно стават почтени жертви на интервенциите на афганистанските сили и обединението на НАТО, изключително при въздушни удари против талибаните и „ Ислямска страна “.

На 2 април при нахлуване на военни хеликоптери починаха минимум 36 души, в това число 30 деца в религиозно учебно заведение в провинция Кундуз. Министерството на защитата тогава сподели, че цел на офанзивата е било заседание на ръководители на талибаните, само че след следствие на Организация на обединените нации на терен президентът Ашраф Гани призна обстоятелствата и сервира извинения, без да разгласи наказване за виновниците.

Заради насилието, което раздрусва Афганистан, през първите три месеца от тази година са починали близо 800 души, а 1500 са били ранени, сочат данни на локалната задача на Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР