Девет страни в Европа се борят с горски пожари. Високите

...
Девет страни в Европа се борят с горски пожари. Високите
Коментари Харесай

В Европа става страшно, жертвите растат

Девет страни в Европа се борят с горски пожари. Високите температури и ветровете сътвориха спешна обстановка на континента. 

Силният южен вятър и рисковите горещини провокираха десетки пожари. Край Дубровник пламна гора, която наближи рисково близо къщите на хората. Заради мощния вятър едвам през днешния ден в гасенето съумяха да се включат самолети. Районът, обиден от пожара, е единствено на 12 километра от старинния град, който е една от главните туристически забележителности в Хърватия. 
-->
Пожар избухна и в региона на Сплит. Стотици огнеборци гасят огнища в Италия и Португалия. Кадри демонстрират по какъв начин жена минава през пламъци, до момента в който пътува по автомагистралата. В Сицилия се оповестява за три жертви. В покрайнините на град Палермо са били открити овъглените тела на двойка на към 70-годишна възраст, чийто дом е бил обхванат от пламъците.

Жена на над 80 години е умряла, откакто екип на Спешна помощ не е съумял да стигне в точния момент до дома ѝ поради пожарите. Летищата в Катания и Палермо останаха затворени. 

Огън избухна покрай естествения парк в известната ваканционна дестинация Синтра-Кашкайш в Португалия. И там мощните ветрове усложниха напъните за справяне с огъня. 

Огнената буря взе повече от 40 жертви в Алжир. Властите оповестиха, че 80% от пожарите са били потушени, като напъните включват към 8 хиляди чиновници, стотици пожарни и няколко самолета, съобщи България Он Ер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР