Девет от обитателите на дома за стари хора в село

...
Девет от обитателите на дома за стари хора в село
Коментари Харесай

Пожарът в Рояк вероятно е тръгнал от помещението с бойлерите

Девет от жителите на дома за остарели хора в село Рояк, община Дългопол починаха при пожар.

В момента обстановката в селото е спокойна. Последната пожарна напусна местопроизшествието преди 9 часа.

Повечето жители бяха евкуирани и в този момент се намират в общински хотел в село Аспарухово.

От Министерство на вътрешните работи споделиха за Българска национална телевизия, че работят по всичики вероятни версии, само че не става дума за тенденциозен палеж. Най-вероятно пожарът е тръгнал от пространствата с бойлерите. Днес следва още един оглед на следователите. Телата на умрелите ще бъдат подложени на правосъдно здравна експертиза във Варна, като най-вероятно хората са починали от вдишването на отровните газове при изгарянето на предметите при пожара.

В евакуацията са взели участие нощес доста локални поданици, те са чули писъците на възрастните хора и са се притекли на помощ. За благополучие са съумели да изведат множеството от тях.

Премиерът Стефан Янев изрича своите съболезнования към починалите. В момента органите на централната и локалната власт поставят всички нужни старания, с цел да окажат подпомагане на пострадалите, написа Янев във Facebook.

Той е провел диалози с вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков. Министерството на труда и обществената политика в незабавен порядък ще направи обзор на всички благоприятни условия за поддръжка на потърпевшите поради пожара, а Министерство на вътрешните работи ще ревизира сигурността в този вид обществени институции в цялата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР