Девет медала - два златни, пет сребърни и два бронзови,

...
Девет медала - два златни, пет сребърни и два бронзови,
Коментари Харесай

Български ученици спечелиха девет медала на олимпиада по лингвистика


Девет медала - два златни, пет сребърни и два бронзови, завоюваха български възпитаници на XVI Международна олимпиада по филология, която се организира в чешката столица Прага, заяви пресцентърът на МОН.

В самостоятелното съревнование страната ни е заела второ място с точка по-малко от първенците.

Със злато се окичиха Виктор Балтин от ППМГ " Акад.Никола Обрешков " в Бургас и Здравко Иванов от СМГ. Двамата са четвърти и пети в генералното класиране.

Сребърен орден е спечелила Елена Кескинова от СМГ, а Цветелина Стефанова от СУЕЕ " Св. Константин-Кирил Философ " в Русе и Георги Йотов от 164 Испанска гимназия в София са взели бронзови оценки.

Други две български ученички - Грета Христозова от ЕГ " Пловдив " и Асел Исмолдаева от МГ " Д-р Петър Берон " във Варна, са получили почетни грамоти.

В отборното съревнование българският състав е спечелил още четири сребърни медала. Елена Кескинова е наградена за най-хубаво решение на две задания, което се случва извънредно рядко, означават от просветното министерство.

Въпреки че това не е част от формалното класиране, е огромно достижение за страната, са коментирали ръководителите на тима Александър Велинов, Любомир Златков и Динко Раднев, представени в информацията.

Медалистите кацнаха на Терминал 2 през днешния ден следобед с пряк полет от Прага.

„ В първия ден се организира самостоятелното съревнование. На него решаваме пет задания, които са на други езици, за които нямаме безусловно никаква концепция за това по какъв начин действат и по какъв начин работят. По пътя на логиката и по информацията, която ни е дадена би трябвало да разшифроваме по какъв начин работи езика и по какъв начин се образуват изреченията “, роман Виктор Балтин, представен от БГНЕС. „ В отборното съревнование сме разпределени по тимове и решаваме една супер комплицирана задача, която е от същия вид. Това беше най-трудната олимпиада, на която съм бил “, счита той. Въпреки че тази година е приключил 10 клас, това надалеч не е първото съревнование, на което Виктор се явява и печели орден.

„ И този път представянето беше доста положително. Има две надпревари – самостоятелно и отборно. И на двете места сме втори, казано с една дума. Преди нас е единствено тимът на Съединени американски щати. Обикновено сме трети и четвърти, само че втори е още по-голямо достижение, което ни радва доста “, споделя Александър Велинов, един от ръководителите на Националния тим по филология.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР