Девет мача, осем поредни победи, 20 гола и нито една

...
Девет мача, осем поредни победи, 20 гола и нито една
Коментари Харесай

Как Станислав Генчев преобрази "Лудогорец" само за месец

Девет мача, осем следващи победи, 20 гола и нито една загуба. Това е равносметката за " Лудогорец " за едвам 36 дни, откогато Станислав Генчев застана отпред на българския първенец. Младият експерт дотук е краткотраен треньор на отбора след освобождението на Стойчо Стоев, само че прави сериозна поръчка да поеме първенците за непрекъснато.

С триумфа над " Ференцварош " с 3:0 в четвъртък вечер Генчев дефинитивно затвърди усещанията, че под негово управление " Лудогорец " играе все по-добре. Победата в Будапеща е втора поредна за българския първенец в групите на Лига Европа и усилва фрапантно възможностите на отбора да продължи в шампионата и след Нова година.

Факторът Генчев

Макар и още да не е непрекъснат треньор на " Лудогорец ", Генчев е първият някогашен футболист на отбора, който получава късмет да води състава от Разград. Бившият халф игра два сезона за " Лудогорец ", като беше с главен принос за първите две трофеи на отбора в сезоните 2011-12 и 2012-13.

Само на 38 години Генчев към този момент има и опит зад тила си, откакто получи късмет да бъде поредно треньор и асистент в " Етър ", преди да се завърне в Разград. Той е и вторият най-млад, водил " Лудогорец " след Ивайло Петев, който беше отпред на състава на едвам 35-годишна възраст.

Със спокойните си способи на работа, Генчев е сравняван с най-успешния треньор на " Лудогорец " досега Георги Дерменджиев. Подобно на него и актуалният треньор на първенците получава късмет, откакто беше асистент на освободения преди него ментор.

Ще успее ли обаче да остане Генчев за непрекъснато?

Промяната в играта

Промяната в резултатите на " Лудогорец " единствено за месец е забележима, само че в основата на успехите стоят и решенията, взети преди дуелите. Докато при Стойчо Стоев " Лудогорец " имаше проблеми и беше раздиран от конфкликти като този сред треньора и Марселиньо, в този момент в Разград всичко наподобява. Именно положителната атмосфера води и до позитивните резултати.

След като пое отбора Генчев загала от ден на ден на Марселиньо, а по-голям късмет получават и други играчи, които имаха по-периферна роля - Драгош Григоре, Джоди Лукоки и Стефан Баджи. Вандерсон се върна от травма, до момента в който опитните Светослав Дяков и Козмин Моци трябваше да се примирят с ролята на запаси, най-малко в най-отговорните мачове.

Фотогалерия: Поредната луда вечер в Лига Европа с марка "Лудогорец " >

Голямо усещане прави подобрението при първенците в основни детайли - отборът играе по-добре в офанзива, само че се стабилизира и в отбрана. Откакто Генчев е отпред в четири от мачовете " Лудогорец " резервира суха мрежа, а в другите си мачове единствено един път е позволил повече от един гол, като това се случи при гостуването на " Марибор " - 2:2.

Какво следва

След девет сполучливи мача и доста положително показване дотук " Лудогорец " на Генчев няма право да залита, тъй като ново огромно тестване към този момент го чака. Още в неделя първенците одобряват " Левски " в дуел от Първа лига.

Десетият мач може да се окаже доста значим за бъдещето на Генчев и за развиването на отбора отсега нататък. Той предшества следващата пауза за националните тимове, само че ще бъде и по-труден за първенците, тъй като те ще имат единствено 72 часа за отмора.

Възможно е след дербито с " Левски " Генчев да има изясненост дали ще остане за непрекъснато отпред на отбора.

" Върша си работата, с цел да може тимът да реализира резултати. Нататък всичко е в ръцете на управлението за моето бъдеще ", сподели Генчев след успеха над " Ференцварош ".

След дербито със сините и паузата в шампионата " Лудогорец " се изправя против " Ботев " в Пловдив, а по-късно приема и " Еспаньол " в третия си мач в Лига Европа. Според Генчев най-малко за момента отборът не би трябвало да си слага доста дълготрайни цели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР