Девет конкретни решения за справяне с демографската катастрофа в България

...
Девет конкретни решения за справяне с демографската катастрофа в България
Коментари Харесай

Възраждане с решения за справяне с демографската катастрофа

Девет съответни решения за справяне с демографската злополука в България предлага Възраждане.

През последните 30 години два милиона българи напуснаха родината. Над 617 села са без население или единствено с един гражданин. Ежедневно умират съвсем два пъти повече българи, в сравнение с се раждат. Няколко огромни града са принудени да приютят хората, които търсят прехранване, тъй като такова няма по родните им места. В резултат на тази вътрешна миграция към градовете „ гостоприемници “, се натоварват изключително доста здравната, просветителната и обществената система, безапелационни са от Възраждане.

Това е обстановката в страната ни и тя би трябвало да се позволи бързо, тъй като числеността на българите понижава, а това е причина напълно скоро България просто да я няма, и то напълно не метафорично.

Извън страната ни живеят над 1/3 от трудоспособните българи и е належащо българската страна да предприеме незабавни ограничения за завръщането на българите в България. За да възродим България, са ни нужни всички българи.

България може да последва практиката на Гърция, която главно благодарение на Европейския съюз в периода  1990 – 2000 година върна повече от 1 000 000 стопански емигранти с пакет от стопански ограничения, които даваха опция на всеки бежанец да не заплаща налози пет години откакто се завърне в Гърция. За тези от тях, които стартират да развиват бизнес на територията на Гърция, този период бе 10 години. Разбира се, измежду завърналите се имаше и доста хора от други националности, които сполучливо се претопиха и възприеха гръцко съзнание. Всичко това се финансираше най-вече от Европейския съюз.

Ние сме неповторим случай, тъй като в актуалния свят в спокойно време нашият народ понижава на година с толкоз, колкото не е намалявал във всички войни, които сме водили в историята ни. Наложително е договаряне на помощ от страна на Европейския съюз и финансирането на пакет от стопански ограничения за завръщането на българските емигранти в страната ни.

  повишение на обществената помощ за развъждане на дете;

право на обществена помощ за развъждане на дете за всяко семейство на работещи родители;

съответно подкрепяне на многодетни семейства;

увеличение на държавните тласъци за фамилии за повишение на раждаемостта; държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства;

обезпечаване на повече благоприятни условия за безвъзмездна асистирана репродукция;

съответно подкрепяне на фамилии с деца в неравностойно здравно или обществено положение;

осъществяване на програмата  за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в непознати страни, и на лица с български корени  да се върнат в България, с облекчена процедура за това;

  насърчаване на специфични стопански зони в изоставащите райони на страната, с което ще бъдат обезпечени повече работни места в по-малките градове;

данъчни тласъци и в допълнение финансиране за развиване на селските региони на България.

Демографският проблем е най-важният стратегически проблем на страната ни през ХХI в. България се намира в остра демографска рецесия, в изключително състояние, за превъзмогването на което са нужни незабавни и ефикасни ограничения. Децата и българското семейство  би трябвало да бъдат издигнати като съществена полезност в политиката на България.

Експертите на Възраждане са създали специфична стратегия за справяне с демографската злополука в страната. За да стартираме реализирането ѝ, се нуждаем от доверието на българските жители, споделят от партия Възраждане, която е под номер 11 в интегралната бюлетина за Възраждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР