Девет финансови институции от Уолстрийт се съгласиха да платят глоба

...
Девет финансови институции от Уолстрийт се съгласиха да платят глоба
Коментари Харесай

САЩ глобяват девет финансови компании за общо 555 млн. долара

Девет финансови институции от Уолстрийт се съгласиха да платят санкция на обща стойност от 555 млн. $ на американската Комисия по скъпи бумаги (SEC) и Комисията по търговия с фючърси (CFTC) за нарушение на правила за водене на документи на вътрешната си връзка.Във вторник SEC упрекна фирмите, измежду които Wells Fargo и BNP Paribas, в " необятно публикувани и дългогодишни пропуски от компаниите и техните чиновници да поддържат и съхраняват електронната връзка " и добави, че те са се съгласили да платят обща санкция на стойност 289 млн. $.

Девет финансови институции от Уолстрийт се съгласиха да платят санкция на обща стойност от 555 млн. $ на американската Комисия по скъпи бумаги (SEC) и Комисията по търговия с фючърси (CFTC) за нарушение на правила за водене на документи на вътрешната си връзка.

Във вторник SEC упрекна фирмите, измежду които Wells Fargo и BNP Paribas, в " необятно публикувани и дългогодишни пропуски от компаниите и техните чиновници да поддържат и съхраняват електронната връзка " и добави, че те са се съгласили да платят обща санкция на стойност 289 млн. $.

В прессъобщение на SEC се оповестява, че нейното следствие е разкрило необятно публикувани и дългогодишни връзки " по външни канали " във всичките компании, като компаниите са признали, че " най-малко от 2019 година насам " техни чиновници постоянно са комуникирали посредством платформи като iMessage, WhatsApp и Signal по отношение на активността на компаниите, като компании не са поддържали или съхранявали " забележителна част от тези външни връзки ".

Отделно същия ден CFTC санкции пет от същите девет институции - BNP Paribas, Société Générale, Wells Fargo, Bank of Montreal and Wedbush Securities - за общо 266 млн. $ по обвиняване, че " не поддържат, съхраняват или дават документи, изисквана според условията на CFTC за водене на документи, и липса на старателен контрол по въпроси, свързани с активността им като регистранти на CFTC ".
Реклама Шамар за Wells Fargo
Wells Fargo ще заплати най-високата обща санкция, възлизаща на 200 млн. $, а санкциите на BNP Paribas и Société Générale са надлежно по 110 млн. $. Другите компании, посочени в регулаторните заповеди - Bank of Montreal, Mizuho Securities, Houlihan Lokey Capital, Moelis & Company, Wedbush Securities и SMBC Nikko Securities America - ще заплатят санкции вариращи по мярка от 9 млн. до 60 млн. $.

Wells Fargo съобщи, че е " удовлетворена от разрешаването на този въпрос ", до момента в който BNP Paribas и Société Générale са отказали коментар, оповестява Financial Times. Bank of Montreal съобщи, че е " удовлетворена, че този въпрос към този момент е зад тила ѝ ", добавяйки, че през последните години е " направила обилни усъвършенствания " в процедурите за съблюдаване на законодателството. Moelis, Houlihan Lokey, Mizuho и SMBC също са отказали коментар, а Wedbush не е дала отговор незабавно на запитването на английското издание.

Според Гурбир Гревал, шеф по правоприлагането на SEC, досега SEC е предявила 30 желае и е наложила санкции за над 1.5 милиарда $ заради пропуски при воденето на документи. Иън Макгинли, заемащ същата позиция в SFTC, на собствен ред съобщи, че CFTC е предявила искове против 18 сдружения и е наложила санкции за над 1 милиарда $.
Свързани публикации Съединени американски щати желаят да съдят Binance за машинация, само че се опасяват от срив на борсата 3 август 2023, 14:58 Американски регулатори ревизират за операции против банковите акции 8 май 2023, 09:17
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР