Девет души са загинали в катастрофата на хеликоптера на баскетболната

...
Девет души са загинали в катастрофата на хеликоптера на баскетболната
Коментари Харесай

Смъртта на Коби Брайант - какво се знае досега?

Девет души са починали в злополуката на хеликоптера на баскетболната легенда Коби Брайънт, заяви шерифът на окръг Лос Анджелис Алекс Виянуева. Сред тях са Брайънт и 13-годишната му щерка Джияна.

По първична информация, двамата са употребявали хеликоптера, с цел да стигнат до мач, в който Джияна е трябвало да играе, а злополуката е породена от неприятната видимост. Съпругата му Ванеса, не е измежду тези, които са били на борда на хеликоптера. Двойката има четири дъщери, най-малката от които се роди през предишния юни.

Според вестник Ню Йорк Таймс, повода за злополуката са мъгливото време и неприятната видимост към хълмовете в региона на град Калабасас, Калифорния, където пада машината.

Според Лос Анджелис Таймс машината се е запалила във въздуха, като повредата е станала в задната перка на опашката, вследствие на което хеликоптерът е паднал в спираловидна треактория на земята. Виянуева разкритикува уеб страницата TMZ, който заяви за случая преди формалните управляващи. Според шефира, никой не трябва да схваща за гибелта на околните си от интернет.

Коби Брайънт е роден през 1978-а година. Влиза в НБА незабавно след гимназията и прекарва 20-годишната си популярна кариера в Лос Анджелис Лейкърс. Пет пъти е първенец на НБА, 18 пъти е селектиран за присъединяване в Мача на звездите. Той е четвъртият най-резултатен състезател в историята на асоциацията. Двукратен олимпийски първенец е със звездния тим на Съединени американски щати от Игрите през 2008-а година в Пекин и четири години по-късно в Лондон

Личности от света на спорта, изкуството и политиката показаха шока си от кончината на Брайънт и щерка му. Някогашният сътрудник на Брайънт в Лос Анджелис Лейкърс, Шакил О`Нийл написа в Туитър, че е изгубил " брат " и " племенница ". Една от актуалните звезди на НБА, Джоел Ембийд съобщи, че е почнал да играе баскетбол поради Брайънт и постоянно е желал да бъде като него.

В свое изявление за MTV самият Брайънт споделя:  " Да притежаваш умеенето да правиш хората щастливи, играейки обичаната си игра, да насочваш децата по положителен път, да им даваш лъч светлина, с цел да реализиран фантазиите си - това е всичко за мен и обичам всяка секунда от него. "

В мач сред Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс двата тима започнаха играта си с нарушаване на правилото за изстрел до 24 секунди, по този метод почитайки един от двата номера, които Брайънт носи в кариерата си. Минута безмълвие за Брайънт имаше и на предварителната гала преди раздаването на премиите " Грами ".

Стотици почитатели на Лейкърс се събраха и оставиха цветя пред залата " Стейпълс център ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР