Девет американски щата отчетоха рекордно увеличение на случаите на коронавирус

...
Девет американски щата отчетоха рекордно увеличение на случаите на коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирусът бързо се разпространява в девет американски щата

Девет американски щата регистрираха рекордно нарастване на случаите на ковид през последните седем дни. Предимно в северната част на Средния Запад и на Запад, където по-ниските температури принудиха хората да стоят повече време на закрито , осведоми " Ройтерс ".

В събота четири щата - Кентъки, Минесота, Монтана и Уисконсин - регистрираха рекорден растеж на новите случаи, а национално равнище доближиха близо 49 000 - най-високото равнище от седем седмици. Канзас, Небраска, Ню Хемпшир, Южна Дакота и Уайоминг също сложиха нови върхове предходната седмица.

В доста от тези щати температурите паднаха до 10 градуса по Целзий . Здравните експерти от дълго време предизвестяват, че захлаждането на времето ще принуди хората да се събират в закрити пространства, което ще способства за нарастване на болестта.

Монтана регистрира рекорден брой нови случаи през последните три от четири дни и също има рекорден брой пациенти в лечебните заведения си.

Уисконсин регистрира рекордно нарастване на инфектираните в два от последните три дни и също записва връх на приетите в болница. Средно 22% от осъществените проби са позитивни - едно от най-високите равнища в страната.

Губернаторът на Уисконсин задължи носенето на маски на 1 август, само че законодатели от Републиканската партия оспорват заповедта в съда.

Северна Дакота, Южна Дакота и Уисконсин имат най-вече нови случаи на глава от популацията в страната.

Сенатор , които са с позитивна проба за ковид, откогато

Съединени американски щати оповестяват по към 42 000 нови случая и 700 умряли приблизително всеки ден спрямо 35 000 случая и 800 умряли в средата на септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР