Deutsche Wohnen е втората по пазарна оценка германска компания в

...
Deutsche Wohnen е втората по пазарна оценка германска компания в
Коментари Харесай

Компания продава 3000 жилища в Берлин

Deutsche Wohnen е втората по пазарна оценка немска компания в региона на жилищния фонд в Германия, в чийто портфейл има 49 500 жилищни единици. Основната ѝ активност е отдаване на жилища чартърен, които поддържа, модернизира и ремонтира, а също по този начин дава на жителите и обществени услуги. Основно активите ѝ са съсредоточени в Берлин и Франкфурт.

В средата на август Deutsche Wohnen разгласи, че продава няколко хиляди жилища в немската столица. Става дума за 3000 единици в Берлин и още 6500 в северна Германия. Все още не е ясно дали парцелите ще бъдат продавани в пакет или на частни лица. Не са оповестени и градовете, в които компанията ще разпродаде част от активите си. Общинските управляващи също демонстрират интерес към покупка на част от парцелите, само че единствено при изискване, че те бъдат на цена под пазарната.

Райнер Уайлд, ръководещ шеф на Берлинската асоциация на притежателите, окачестви подхванатата от Deutsche Wohnen крачка като вярна, само че също по този начин означи, че дейностите на компанията могат да доведат до намаляване на напрежението на пазара на жилища в дълготраен проект. За момента е значимо жилищата в столицата на Германия на общинските управляващи или на обществения бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР