Deutsche Bank прехвърли стотици висококвалифицирани IT специалисти от Русия в

...
Deutsche Bank прехвърли стотици висококвалифицирани IT специалисти от Русия в
Коментари Харесай

2000 руски IT специалисти отидоха да работят в Германия

Deutsche Bank трансферира стотици висококвалифицирани IT експерти от Русия в Берлин, дружно със фамилиите и домашните им любимци, оповестява " Файненшъл Таймс ", базирайки се на осведомени източници.

Преди началото на военната инвазия в Украйна в двата огромни центъра на банката в Москва и Санкт Петербург работят към 1500 чиновници, участващи в създаването и поддръжката на софтуера. Това е към една четвърт от всички щатни IT експерти на Deutsche Bank.

След това всички съветски чиновници на банката бяха помолени да се трансферират на работа в Германия, като над половината от тях са приели предлагането. Повечето от тези, които са се съгласили, към този момент са се преместили, настояват източниците. Става въпрос за общо към 2 000 души , в това число фамилиите на чиновниците. Много от отпътувалите са пристигнали в Германия през Финландия.
 Войната в Украйна: Германия притегля съветски IT експерти
Войната в Украйна: Германия притегля съветски IT експерти

Берлин облекчава визовите условия

Ръководството е почнало да приготвя документите авансово и чиновниците са съумели да стартират работа незабавно след идването си в Берлин.

Това не беше евакуация, изясни един от източниците, добавяйки, че това е " всекидневно пренасяне на личен състав, въпреки че, несъмнено, в доста по-голям мащаб от нормално ".

Все още не е ясно какво ще се случи с оставащите IT интервенции на банката в Русия. Продължаваме да преглеждаме разнообразни разновидности, уточни почитан чиновник на Deutsche Bank.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР