Deutche Messe, компанията която управлява изложбения център в германския град

...
Deutche Messe, компанията която управлява изложбения център в германския град
Коментари Харесай

CeBIT 2019 няма да се състои

Deutche Messe, компанията която ръководи изложбения център в немския град Хановер, разгласи че анулира софтуерното ревю CeBIT 2019. Няма да се състои цялата стратегия – самото ревю, конференцията и съпътстващият ги фестивал.

Част от CeBIT ще бъде включена в промишленото ревю Hannover Messe. Организаторите дават обещание и редица спомагателни мероприятия.

 CeBIT 2019 няма да се състои

От Deutche Messe изясняват решението си с намаляващата посещаемост, както и дребното поръчки за наем на изложбена повърхност. По думите на уредниците развиването на технологиите в границите на цифровата стопанска система през последните години е оказало трагичен резултат върху CeBIT и други сходни събития.

В същото време обичайните посетители на ревюто от ден на ден обръщат внимание на промишлени събития, надявайки се да намерят там благоприятни условия за бизнес.

“През последните години имаше доста полемики за тематичните пресечни точки на CeBIT и Hannover Messe, изяснява Йохан Кьоклер, основен изпълнителен шеф на Deutche Messe. Дойде времето тематиките от CeBIT, касаещи производствата, енергетиката и логистиката в Hannover Messe. Сега изследваме цифровия пазар, с цел да забележим кои от останалите тематики на CeBIT могат да бъдат превърнати в нови мероприятия.”

Оливер Фрезе, член на съвета на шефовете, отговарящ за организацията на CeBIT пък подаде молба да бъде освободен от тези отговорности от началото на 2019 година

CeBIT в миналото бе най-голямото интернационално ИКТ ревю, което се организира в Хановер от 1947 година Настоящото му име пък е от 1970-та и е кратко от Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation (Център за офисна автоматизация, ИТ и телекомуникации). Първоначално то е част от Hannover Messe, а от 1986 година става настрана събитие. От 1999 година пък стартират да се организират и местни мероприятия в Китай, Австралия, Турция и Съединени американски щати.

По време на така наречен Дот-ком балон (1997-2000г.) площта на CeBIT доближава 450 хиляди кв. м., а посетителите – 850 хиляди По това време ревюто е по-голямо от азиатския си съперник COMPUTEX, както и американския си аналог COMDEX.

През 2007 година посещаемостта спада до 200 хиляди само че през 2010 година доближава 334 хиляди През 2018 година обаче се чакаха сред 2500 и 2800 наематели от 70 страни. Този брой бе с към 200 по-малко по отношение на 2017 година и едвам четвърт от техния брой по време на Дот-ком балона.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР