Детският център в етнографския музей на открито "Етър" от днес

...
Детският център в етнографския музей на открито "Етър" от днес
Коментари Харесай

Детският център в музея на открито Етър отваря врати за посещения

Детският център в етнографския музей навън "Етър " от през днешния ден още веднъж е отворен за визити. Спазват се ограниченията за сигурност, като в закритата част се позволяват децата, а родителите изчакват на открито. Това оповестиха от музея.

Работното време е от 09,30 до 18,00 часа. Заниманията в музейния детски център срещат малчуганите по наличен метод с игри и занаяти от предишното, обясниха уредниците. Подготвена е и изненада за първото семейство, което посети музейния детски център - то получава безвъзмездна фамилна годишна карта, която му дава право на достъп до всички обекти и събития в комплекса.

Днес е Международният ден на детето

В грънчарската работилница децата могат да поизцапат ръцете си и да усетят по какъв начин парчето глина се претворява в паница, ваза или дамаджана. По-малките деца могат да създават глинени фигурки "на шаблон " и да ги оцветяват.

Модулът "Магията на тъканите " дава опция на децата да се срещнат с благосъстоянието и хубостта на обичайните български шарки, да се опитат да тъкат на водоравен или отвесен дребен стан и по този начин да схванат елементарно ли е било на техните прабаби да създадат всичко сами - черги, килими, възглавници.

Подаръци и изненади чакат най-малките перничани

На основания спонтанен пазар в центъра децата се забавляват, до момента в който пресмятат и се пазарят за стоката си, влизайки в функциите на купувачи и продавачи, а музейният аниматор им оказва помощ да научат любопитни неща за старите ограничения и теглилки.

В модула "Имало едно време " децата показват обичаните си национални приказки благодарение на кукли и декори на детски спектакъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР