Детските заведения на територията на община "Родопи", област Пловдив, ще

...
Детските заведения на територията на община "Родопи", област Пловдив, ще
Коментари Харесай

Детските градини и ясли в община Родопи ще отворят на 1 юни

Детските заведения на територията на община "Родопи ", област Пловдив, ще отворят на първи юни при написани строги ограничения за образуване на активността им. Кметът на общината Павел Михайлов се е срещнал с шефовете на детските заведения, на която е била разисквана готовността за работа в изискванията на изключителната епидемиологична конюнктура. Това оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Всяко детско заведение ще бъде снабдено с препарати за стерилизация на спиртна основа и почистващи материали за децата и чиновниците, като типът им ще бъде съгласуван с напътствията на РЗИ. За понижаване риска за здравето на личния състав, ще бъдат обезпечени всички нужни персонални защитни средства.

COVID-19 в детска ясла

Даваме си рационален период преди още веднъж да отворим детските заведения, разяснява заместник-кметът на общината Владимир Маринов. Той е обяснил, представен в известието, че шефовете би трябвало да имат време, с цел да възобновят поръчките си за доставка на хранителни артикули, да почистят и дезинфекцират пространствата преди още веднъж да стартират да одобряват децата. До края на идната седмица би трябвало да приключат и всички поправки в градините.

На територията на общината има 12 детските градини, в които работят 227 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР