Детски кът-Варна организира Работилница за истински мартеници“, припомня Moreto.net. Днес

...
Детски кът-Варна организира Работилница за истински мартеници“, припомня Moreto.net. Днес
Коментари Харесай

Безплатна работилница за мартеници ще се проведе днес във Варна

Детски кът-Варна провежда „ Работилница за същински мартеници “, напомня Moreto.net.

Днес и утре(събота и неделя) от 11:30ч. до 13:00ч. в отоплената шатра на атракциона ще се създават достоверни мартеници. Росица Станева и Ани Жорова ще оказват помощ на малчуганите да създадат своята мартеница. Децата ще бъдат разграничени в четири възрастови групи: до 4 години, от 4 до 8 години, от 8 до 12 години и над 12 години.

Двете помощнички на баба Марта са с богат опит в изработването на достоверни мартеници. Те са взели участие в голям брой събори и исторически възстановки в България. Включването в работилницата е гратис за всички. Родителите и гостите на парка ще имат опция при предпочитание, да закупят направените амулети. Приходите ще бъдат за закупуване на профилирана детска кола за спешна помощ за болница „ Света Марина Варна “. Припомняме, че болница " Пирогов " в София се снабди с такава при започване на предходната година от дарителска акция. Същата е употребена и от варненската болница единствено за предходната година над 12 пъти. С акцията се цели сходно профилирано транспортно средство да има и град Варна и да се употребява от нуждаещите се деца в района!

Точно на 1 март от 11:30ч. ще бъдат открити две 5 метрови фигури на Пижо и Пенда на входа на езерото с лодките. Двете мартенички са най-големите правени до в този момент у нас от метал. Автор на фигурите е известния варненски склуптор Венци Марков. Негово дело са " Делфините " пред Черно море, както и по-малките Пижо и Пенда( до 2 м.) на " Слънчевия часовник ". За откриването се шият специфични одежди на двете фигури от бял и червен цвят. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР