Детската травматология на УМБАЛСМ "Пирогов" има спешна нужда от нов

...
Детската травматология на УМБАЛСМ "Пирогов" има спешна нужда от нов
Коментари Харесай

Детската травматология на Пирогов има спешна нужда от нов рентген


Детската травматология на УМБАЛСМ "Пирогов " има незабавна потребност от нов рентген, осведоми Нова.

Рентгенът ще помогне на медиците за слагането на най-прецизната диагноза, както и за по-малкото облъчване на децата.

По думите на началника на клиниката по детска травматология доктор Никола Цуцумански новата техника е нужна за лекуването на деца като 5-годишно момче, признато в болничното заведение след ранявания. "Той е мъничък, с нежни костици и ни би трябвало уред с доста добра резолюция ", добави експертът.

Цуцумански уточни още, че с нов и по-детайлен рентген самата работа на медиците ще бъде по-прецизна.

"Идеята е да се закупи подобен уред, където при децата ще бъде облъчването минимално. " Това съобщи шефът на здравното заведение проф. доктор. Асен Балтов.

По думите му за закупуването на техниката ще се нужни 150 000 лв. с Данък добавена стойност. "Държавата дава каквото може, само че някои неща са по-важни, а други по-неважни ", изясни още Балтов.

В клиниката се лекуват стотици деца годишно. По думите на старшата сестра Петя Матеева в клиниката най-вече се настаняват деца, потърпевши при произшествия. "Преди години беше събитие, в случай че бъде блъснато дете. Сега всеки ден идва по някое блъснато дете ", споделя още сестрата.

За закупуването на техниката стартира акция за набирането на нужните средства. Всеки, който желае, може да поддържа идеята по банков път.

Сметка:

BG08 CECB 9790 1045 1599 07
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР