Детската площадка до Медицинския филиал „Проф. д-р Иван Митев“ в

...
Детската площадка до Медицинския филиал „Проф. д-р Иван Митев“ в
Коментари Харесай

Майки от Враца недоволстват: Площадката в ж.к. „Младост“ е потрошена и обрасла, децата ни няма къде да играят /снимки/

Детската площадка до Медицинския филиал „ Проф. доктор Иван Митев “ в ж.к. „ Младост “ във Враца е потрошена и обрасла, алармираха в редакцията на организация BulNews майки от квартала.
„ Всички люлки са счупени и рискови, една здрава не е останала. Те не са поправяни и боядисвани от години “, сподели пред наш кореспондент една от възмутените дами.
Съоръженията, предопределени за малчуганите, са били потрошени от по-големи деца. Заради вандалството на младежите, които употребяват мястото за вечерни сбирки, люлките съставляват заплаха за по-малките, за които се допуска, че е предопределена площадката.
Освен това мястото е непочистено, като по настилката има обелки от семки и боклуци, а тревата към нея не е окосена.
„ Тревата е по-висока от децата ни, в нея има кърлежи, а може би и змии “, показа още жителката на квартала. Това тормози родителите, на които се постанова да водят децата си на други площадки в центъра на града, въпреки да имат такава в квартала си.
„ Налага ни се да вървим до центъра, с цел да сме спокойни. Там площадките са по-поддържани, кварталната като че ли е забравена “, сподели майката, като добави, че това им предизвиква стеснение, защото в горещия сезон им се постанова да вървят повече време или да употребяват автомобил, с цел да стигнат до почистено и поддържано място, вместо да го употребяват за игра с децата си.
На мястото не е сложена и рампа за децата инвалиди и по този начин оборудванията са неизползваеми за тях, споделиха още живущите в ж.к. „ Младост “.
Жителите на квартала се надяват виновните за поддръжката да извърнат внимание на техния сигнал и да приведат площадката в естествен тип за потребление от децата им.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР