Детска градина „Първи юни“ в село Кадиево да започне да

...
Детска градина „Първи юни“ в село Кадиево да започне да
Коментари Харесай

Предлагат базата на детската градина в село Кадиево да е със статут на самостоятелна

Детска градина „ Първи юни “ в село Кадиево да стартира да действа като независимо детско заведение предлага кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов. Предложението следва да се разиска от локалния общински съвет на съвещанието този петък. Новината заяви персонално кметът Михайлов по време на среща-разговор с жителите на село Кадиево.

На нея участваха заместник-кметът Емилия Иванова, кметът на село Кадиево Лиляна Петрова, общински съветници.

Детското заведение в момента действа като изнесен филиал на забавачката в село Златитрап. Предложението идва след поредност от докладни на кметовете на двете прилежащи села градината да остане със седалище и ръководство в село Кадиево. Промяната планува да бъде заменено името на ДГ „ Мир “ и да действа като независима с финансова прехрана също на делегиран бюджет.

„ При ниската раждаемост в страната и демографски срив, в община „ Родопи “ отчитаме противоположна наклонност. В обитаемоте места от нашата община броят на новородените деца с всяка година пораства. Общината става желано място за живот на от ден на ден млади фамилии. Затова, за наша наслада би трябвало да строим нови градини и да ремонтираме образователните заведения, тъй като има доста деца. А те заслужават да се образоват в налична, уютна и привлекателна среда “, разяснява кметът Павел Михайлов.

Доказателство, че общината влага в просветителна инфраструктура е осъществяването на плана за енергийна успеваемост в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в село Кадиево на стойност над 247 хиляди лв.. Санирана и със заменен покрив е и здравната работа в селото.

„ Тези здания имат значимо значение за живота на хората и ние сме длъжни да предприемем дейности за възстановяване на тяхната визия “, сподели Михайлов. Той напомни, че община „ Родопи “ е вложила и в улични поправки, като най-дългата права в Кадиево – улица „ 4-та “ е с нова асфалтова настилка. Направен е ремонт на покрива на постройката на кметството и на читалището в селото.

Кметът на село Кадиево Лиляна Петрова благодари за поддръжката на хората и показа насладата си, че всички дружно сплотяват сили, когато се веселят и с цел да се оправят с компликациите.

„ Искам да ви уверя, че работим извънредно добре с общинското управление, за което няма дребни и огромни обитаеми места и значими и по-малко значими проблеми “, разяснява пред своите съграждани Лиляна Петрова.

В селото през тази година са планувани още вложения за близо 430 хиляди лв.. Най-големите инфраструктурни обекти, които предстоят да бъдат изпълнени са главен ремонт на улица „ 13-та “ за 200 хиляди лв., създаване на футболно игрище в двора на учебното заведение – 120 хиляди лв. и изграждане на детска площадка в парковото пространство за 60 хиляди лв.. Ще бъдат пренаредени и пътните линии на улица „ 3-та “ и изработен дълго чакан ремонт на Клуба на пенсионера. Важен план за Кадиево е създаване на нов водоизточник, по който община „ Родопи “ работи от месеци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР