Децата в училище отново ще поемат тежестта на необходимите ограничения

...
Децата в училище отново ще поемат тежестта на необходимите ограничения
Коментари Харесай

Нови ограничения засега само в училищата

Децата в учебно заведение още веднъж ще поемат тежестта на нужните ограничавания поради новата вълна. Това стана ясно, откакто през днешния ден на експертно равнище в министерството на опазването на здравето беше обсъждано въвеждането на нови ограничения поради влошаващата се епидемиологична конюнктура. В тъмночервената зона към този момент има пет области - с изключение на Габрово, в нея към този момент са Сливен, Монтана, Перник и Видин. Всеки миг там ще попаднат и София, Софийска област, Кюстендил и Ямбол.

Нови ограничавания на национално равнище ще има единствено за учебните заведения, изясни на брифинг след срещата основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев . От думите му стана ясно, че рекомендациите на МОН ще бъдат завършени и допълнени в заповед на министъра и ще станат наложителни. Има се поради главно наложителното носене на маска от учителите и от учениците след начален стадий, както и отбягване на смесването на деца от разнообразни паралелки. 
 Следващата седмица афишират дейности при увеличение на броя на деца с COVID-19 Следващата седмица афишират дейности при увеличение на броя на деца с COVID-19
Бъдещи дейности при увеличение на броя на инфектираните с коронавирусната зараза деца разискаха на среща в Министерството на здравеопазв...

Други ограничения към този момент няма да се стягат. " В алените региони спомагателни ограничения не са нужни на този стадий. Но в Габрово, Видин и Монтана обстановката е друга ", разяснява Ангел Кунчев. От думите му се разбра, че във Видин и Монтана ще бъдат въведени спомагателни ограничавания по сходство на тези, които към този момент работят в Габрово. Кунчев обаче счита, че не въвеждането на нови ограничения, а спазването на сегашните може да ни подсигурява по-леко прекосяване през вълната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР