Децата в Центъра за настаняване от семеен тип във врачанското

...
Децата в Центъра за настаняване от семеен тип във врачанското
Коментари Харесай

Извеждат децата от социалния дом в Борован заради лоши условия и насилие

Децата в Центъра за настаняване от фамилен вид във врачанското село Борован ще бъдат изведени от вкъщи. Със заповед на изпълнителния шеф на Агенция “Социално подпомагане” – София от 9 май тази година пък е прекъснато настаняването на нови деца в него, научи BulNews.bg.
По думите на шефа на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” във Враца Мария Търнавска аргументите за взетото решение са неприятните битови условия и упражненото принуждение над деца там от хора от личния състав. Влияние е оказал и казусът с момичето, което в опита си да избяга, падна от втория етаж и получи контузии на главата и ръката.
В момента в Центъра за настаняване от фамилен вид в Борован живеят общо 23 деца.
“До края на годината чакаме от там да бъдат изведени най-малко 10 деца, като за всяко от тях към този момент се знае къде ще отиде”, разяснява Търнавска. Три ще бъдат настанени в приемни фамилии, две при близки хора, две в преходни жилища, едно ще отиде в ЦНСТ-то в село Бърдарски геран, едно при биологичните си родители и едно ще навърши 18 години и ще напусне.
Решението за това дали центърът да се закрие ще бъде взето въз основата на това дали община Борован ще се опита да усъвършенства изискванията за децата и да откри по-мотивирани хора, които да работят там, разясни Търнавска. Тя посочи, че няма краен период за осъществяването на тези задания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР