Децата са ни дадени, за да ни направят по-добри личности.

...
Децата са ни дадени, за да ни направят по-добри личности.
Коментари Харесай

Децата са най-великият учител на своите родители

Децата са ни дадени, с цел да ни създадат по-добри персони . Мислим си, че ние възпитаваме тях, само че в действителност и те възпитават нас . Учат ни да бъдем по-търпеливи, да забавим темпото, да забележим детайлите и да оценим дребните неща, които в действителност са огромни.

Децата ни са нашите най-големи учители . Те ни водят по пътя към смяната. Промяната към положително.

Не бива да се концентрираме върху неприятното държание на децата си. То не може да бъде опрощение за неналичието на отношение и внимание от страна на родителите. Ако родителите не могат да се оправят с децата си, виновността не е у дребните, а вътре в съзнанието на възрастните, които от време на време безусловно желаят да моделират децата си съгласно своите разбирания за вярно и неверно.

Понякога сходно държание е пагубно, тъй като в желанието си да дадат всичко на децата се, може да им лишават всичко, в желанието си да им дадат криле, може да им ги подрежат.

Няма по какъв начин да учим на положително, на прочувствена непоклатимост децата си, в случай че самите ние не сме такива. Затова би трябвало да желаеме да разбираме, да учим, да се променяме.

Когато ние се променяме, трансформират се и децата ни.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР