Децата са на възраст 10 - 14 години, а след

...
Децата са на възраст 10 - 14 години, а след
Коментари Харесай

Над 80 украински деца влизат днес в България през ГКПП Дунав мост

Децата са на възраст 10 - 14 години, а откакто преминат " Дунав мост ", ще бъдат настанени във военно-почивния комплекс в село Рибарица

Повече от 80 деца от Украйна се чака да дойдат в България. Действията по влизането им в страната се координират от министъра на вътрешните работи и Областния шеф на Русе.

Над 80 деца от Украйна се чака да дойдат в България през днешния ден. Те ще влязат в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, като по-късно ще бъдат настанени във военно-почивния комплекс в село Рибарица, област Ловеч, където сега обитават други 130 украински жители.

Процесът се посрещането и настаняването на децата е проведен от Националния действен щаб, под председателството на заместител министър-председателя по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работиИван Демерджиев. В координацията взе участие интензивно и регионалният шеф на РусеАнатоли Станев. В посрещането са ангажирани представители на локалната и държавна власт. Сред тях са чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Община Русе, БЧК, Дирекцията „ Социално подкрепяне, Държавната организация за протекция на детето, Регионална дирекция „ Гранична полиция “ и Държавна организация за бежанците, министерство на опазването на здравето. На място има и представители на неправителствения бранш – Сдружение „ Еквилибриум “.

По предварителни данни на Държавната организация за протекция на детето те са на възраст 10 - 14 години, като част от тях са с контузии от военните дейности в най-горещите точки в Украйна – Херсон, Славянск, Адеевка, Харков, Запорожие, Николаев и Донецк. Някои от тях са изгубили близки, други са били ранени, заради което ще се нуждаят от продължителна психическа рехабилитация и поддръжка. Очаква се децата да бъдат съпроводени от 8 възрастни.

Евакуацията на децата към България е проведена от Благотворителен фонд на Любомир Романков, като са готови всички нужни документи и позволения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР