Децата, , са братя. Те са го намерили отключен и

...
Децата, , са братя. Те са го намерили отключен и
Коментари Харесай

Децата, катастрофирали с краден автомобил, са братя и това не била първата им кражба

Децата,, са братя . Те са го намерили отключен и са потеглили с него. Първоначално се разходили с него, а по-късно са поели към село Липен. Момчетата не съумели да вземат рисков завой и се блъснали в дворна стена на къща. Те не са потърпевши, само че колата е смачкана.

Георги Василев е притежател на крадената кола. Той разяснява пред „ bTV “:

„ Оставих автомобила, закарах внучката на учебно заведение и влязох в къщата, с цел да се обличам. След няколко минути ми звънна един комшия и ме попита кой е минал около тях с колата ми с висока скорост. Когато излязох да ревизира, колата я нямаше. Веднага звъннах на 112 и започнахме да я търсям. Намерихме я смачкана. “

Василев е безапелационен, че ще търси обезщетение от фамилията на децата. По думите му те са управлявали колата 10 километра със спукана гума .

Същевременно в деня на злополуката се е оказало, че децата са откраднали и 100 лв. от 87-годишна жена . Тя показа, че им е предложила 10 лв. , с цел да приберат дървата й за зимата в двора й. Когато изкарала парите, младежите видели в ръката на пенсионерката и две банкноти от по 50 лв. – сграбчили ги и избягали.

Цялото село Галатин, откъдето са младежите, както и жителите на Криводол, се оплаквали от държанието им. Твърдят, че и преди са правили обири , а наказване нямало нито от родителите, нито от институциите.

Майка им е отказала да беседва с публицисти и ги е изгонила , само че преди този момент е декларирала, че никой нищо не е крал.

От Прокуратурата са обяснили, че децата не носят наказателна отговорност и върху тях могат да се наложат единствено възпитателни ограничения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР