Децата с по-големи сестри имат по-добри езикови умения от тези

...
Децата с по-големи сестри имат по-добри езикови умения от тези
Коментари Харесай

Децата с каки говорят по-добре от тези с батковци

Децата с по-големи сестри имат по-добри езикови умения от тези с по-големи братя, сочи скорошно изследване на френски откриватели.

В рамките на проучването учени от френски университет анализирали въздействието на братя и сестри върху словесните умения на детето.

Изследователите са се възползвали от данните на френското изследване EDEN, което е анализирало деца и техните майки на възраст от 2 до 11 години.

Езиковите умения на децата се мерят в съответна възраст с разнообразни способи. Децата, които са задоволително пораснали, бяха подложени на т естове като повторение на думи и фрази, изложение на фотоси и изброяване на животни , до момента в който анализът на 2-годишните се организираше с присъединяване на техните майки.-->

Данни от 1 276 френскоговорящи деца, приключили езиковите проби, в това число 547, които имат батко или кака, бяха оценени от изследователския екип.

Резултатите от изследването, които бяха оповестени в Psychological Science, демонстрираха, че децата, които нямат батко или кака, са по-добри във връзка с вербалните умения , до момента в който тези, които имат братя, се оказаха по-малко сполучливи.

Причината, заради която каките въздействат позитивно на езиковите умения на детето спрямо батковците, към момента не е разпозната , макар че откривателите допуснаха, че това може да се дължи на вроденото майчино възприятие при девойките . Изследването също по този начин допуска, че тези, които нямат батковци или каки, имат по-добри езикови умения, защото може да имат по-качествено време с родителите си.

Възрастовата разлика сред братята и сестрите наподобява не оказва въздействие върху езиковата дарба, означават откривателите и прибавят, че ще има по-широки изводи след изследвания върху деца, говорещи други езици, защото това изследване е лимитирано единствено с тези, които приказват френски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР