Децата от детска градина Дружба в Пловдив организираха благотворителен коледен

...
Децата от детска градина Дружба в Пловдив организираха благотворителен коледен
Коментари Харесай

Децата от ДГ “Дружба“ събраха средства за играчки и книги за клиника по педиатрия в Пловдив

Децата от детска градина " Дружба " в Пловдив проведоха благотворителен коледен базар. Със събраните средства са били закупени лекарства и играчки за клиниката по педиатрия към УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив.
Прочетете още
„ Днес е от тези дни, в които нещо застава на гърлото и не съумяват доста думи да излязар от устата ти без боязън в гласа... ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на всички вас! На тези, които създадоха украшения, а след това изкупиха всичко по щандовете на базара, на тези, които даже с заболели дечица бяха решени, че ще вземат участие в идеята и пристигнаха. Благодаря за това, че сте постоянно зад тила ни и давате образец на децата си да не стопират да следват положителното “, показа Теодора Копанова, преподавател в детската градина.

След приключването на базара в кутията, сложена в детска градина „ Дружба “, е имало сума от 2205лв., а в тази на постройката на ул. „ Пепелаша “ 1475лв., т.е. общо 3680лв.

С тях са били закупени самостоятелно определени играчки за всяко дете в отделението -1138лв., цялостен комплект спално долни дрехи за всяка от стаите - 1210лв., подсигурени са опаковки за подаръците за 53.40лв.. Сумата от 400лв. е отделена за обогатяване на библиотеката в стаята за игри. Остатъкът е 879лв., с които след Нова година ще бъдат платени поръчаните профилирани игли за бебетата и дребните деца за вливане на химиотерапия. Децата, които сега са настанени в клиниката, са на възраст сред 7 месеца и 18 години.

„ Днес очите им блестяха от благополучие и неспокойствие! С приключването на коледния базар пристигна и нашия подарък- положителното да надмине упованията ти! Да, май положителното е по- огромно, в сравнение с можем да си представим... Още на следващия ден ще бъдат качени всички фактури и касови бележки, с изключение на тази за иглите, които ще дойдат в средата на идващия месец “, добавя Копанова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР