Децата от Академия ЦСКА родени през 2012 година се представиха

...
Децата от Академия ЦСКА родени през 2012 година се представиха
Коментари Харесай

Таланти от Академия ЦСКА се представиха достойно на силен международен турнир

Децата от Академия ЦСКА родени през 2012 година се показаха повече от почтено на влиятелния интернационален шампионат по футбол, който се организира през днешния ден в  най-големия  турски град Истанбул в памет на  Джан Барту.

Възпитаниците на старши треньора Мартин Иванов бяха в много тежка група, дружно с тимовете на Атлетико (Мадрид), домакините от Фенербахче и отбора на Гьозтепе. Младите армейци изиграха общо 5 дуела по разпоредбите на футбол 8, като всеки от мачовете бе по 20 минути. В крайното класиране отборът ни финишира на девета позиция от общо 16 тима.

В първата среща алените надиграха връстниците си от Гьозтепе, само че единствено малшансът им попречи да сграбчен успеха и дуелът приключи наедно 0:0. Във втория мач нашите играха като еднакъв с еднакъв с момчетата на Атлетико (Мадрид), само че испанците съумяха да отбележат две безответни попадения и се поздравиха с крайния триумф с 2:0. В третия съдбоносен конфликт, възпитаниците на Мартин Иванов тотално надиграха футболистите на Фенербахче, като пропуснаха най-малко 6 чисти голови положения. В добавеното време на дуела, при една от редките си контраатаки домакините се разписаха и реализираха минимална победа с 1:0, което бе задоволително за тях да стигнат до второто място в групата. По този метод след доста положително показване и в трите срещи от груповата фаза, при които единствено неналичието на шанс и интернационален опит попречи на ЦСКА U11 да продължи напред в спор за медалите и остана на третата позиция в групата.

Регламентът на шампионата отреди в идващия мач младите армейци да се изправят срещу  азерския тим  Нефтчи (Баку), който също зае трета позиция в своята група за разпределение на местата от 9-о до 16-о място. В този дуел гениите от Академия ЦСКА се развихриха и означиха 5 безответни попадения. Резултатът бе открит от Борис Автов, последваха две попадения на Калин Дъров и един на Кирил Стоичков, а крайното 5:0 оформи Максим Даскалов.

Последва директен конфликт с турския Алтънорду (Измир) в спор за деветата позиция. В него превъзходството на ЦСКА U11 продължи и алените завоюваха с 4:2. Два от головете за нашите бяха дело на Максим Даскалов, а по един път се разписаха Георги Вутов и Калин Дъров. По този метод от общо 5 изиграни срещи ЦСКА завоюва две безапелационни победи, 1 тъждество и 2 незаслужени провали и финишира на девета позиция в крайното класиране.

В конкуренцията взеха присъединяване грандове като Интер (Милано), Ювентус (Торино), Виляреал, както и турските колоси Галатасарай, Бешикташ и Фенербахче.

Първото място завоюваха децата на Интер (Милано), които победиха на финала Галатасарай с 2:0, а в разногласието за бронзовите медали Атлетико (Мадрид) разгроми Бешикташ с 4:0.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР