Децата олицетворяват бъдещето на човечеството и в тях са стаени

...
Децата олицетворяват бъдещето на човечеството и в тях са стаени
Коментари Харесай

Росен Желязков снощи присъства на отбелязването на осмия ден на празника Ханука в Централната софийска синагога

Децата въплъщават бъдещето на човечеството и в тях са стаени всички очаквания на християни и евреи в дните на празниците на светлината - Рождество Христово и Ханука. Това означи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в поздравлението си към представителите на еврейската общественост в България във връзка отбелязването на осмия ден на празника Ханука.

Председателят на Народното събрание възпламени втората от осемте свещи на ханукия по време на церемонията в Централната софийска синагога.

Росен Желязков уточни, че Рождество Христово и Ханука са празници на фамилията, на бащиното огнище, на синовната обич, на майчината обич и милувка. Това са празниците, които ни вършат хора, а ние сме хора, тъй като имаме вяра в положителното, тъй като желаеме да прогоним с нашите дейности и мисли злото, акцентира той. Независимо от разликите си християните и евреите сме дружно в хуманизма, в битката и във вярата си, че положителното ще победи злото, съобщи ръководителят на Народното събрание.

Антагонизмът на светлината е мракът, а ние сме избрали да честваме светлината, акцентира Росен Желязков. Той означи, че светлината е обвързвана със символиката на битката, която е довела до освобождението, само че е запалила огъня, който не е загаснал в храма. Днес си честитим празника на светлината, честитим си чувството за това, че ще съумеем да предадем мъдростта, която е била преди нас, на идните генерации, добави ръководителят на Народното събрание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР