Децата ни - тези, над които треперим, за които сме

...
Децата ни - тези, над които треперим, за които сме
Коментари Харесай

Висш цинизъм! Не вярвайте на това, което детските градини пишат за себе си!

Децата ни - тези, над които треперим, за които сме подготвени на всичко, които обичаме безумно и от които се гордеем, все в миналото порастват и потеглят на ясли и детски градини. За които пък нормално пускаме молби години преди да настъпи моментът. Търсим " връзки ", сменяме адресни регистрации, с цел да попаднем в най-елитното и мечтано заведение, борим се с останалите родители за по-предно място в класацията. И... когато най-сетне това се случи, започваме да се кръстим и молим да попаднем и на свястна учителка, свястна възпитателка, свястна лелка, свястна здравна сестра, свястна директорка, оповестява " Трафик ".

Което за жалост не всеки път се получава.

Напоследък случаите, в които " педагози " бият, ругаят, наскърбяват, унижават и малтретират деца толкоз зачестиха, че разумно започнахме да си задаваме въпроси. Най-честият от които е " Какви хора работят в детските заведения? ". Кой следи за качествата им на педагози и за психологичното им равновесие? Може ли изобщо да се има вяра на ония чисто рекламни текстчета, с които всяка детска градина или ясла показва себе си?

Защото след всички шокиращи неща, които през последните месеци стават публично притежание, сходни послания от уеб сайтове и фейсбук страници на детски заведения ни звучат повече от цинично. Например:

Уважаеми родители, бъдете уверени, че поверявате детето си в сигурни ръце. Педагозите в Детска градина „ Брезичка” - гр. Бургас са потвърдени експерти. Неотразимо благополучие е дружно с родителите да извайваме детската нематериалност и доверие, да открием скритите способности, да развием невероятните благоприятни условия. Екипът на Детска градина " Брезичка " - гр. Бургас работи за Вас, благи деца и родители. При нас царува уют, жанр и топлота.

Това написа в уеб страницата на детската градина, която през днешния ден стана печално известна с това, че педагожки бият и крещят на 4-годишни деца.

Как да повярва човек, че за тези дами е " неотразимо благополучие да извайват детската нематериалност и доверие "?

Или това:

" Тук се приготвят децата за провокациите на сегашното и бъдещето! Екипът от висококвалифицирани педагози – седем учители с първа професионално квалификационна степен и един с пета, на основата на взаимно почитание и демократични правила основават среда за учене, посредством игра, работа със фамилията за образуване познания, умения и връзки, които са от значимо значение за развиването на детската персона. "

Така се саморекламират от една друга детска градина - " Пролет” в Панагюрище, в която преди време родител взе детето си със синини. Как да им повярваме, че тъкмо там обезпечават " възприятие за триумф, провокации и прочувствен комфорт! "?

Или това:

" Детска градина " Веселушко " е едно прелестно място, в което играят, възпитават се, образоват се и креативен се развиват 100 и петдест дребни палавници от град Бургас. "

Помните въпросната детска градина, нали? Преди време от там майка на момиченце на година и четири месеца се оплака, че детето ѝ било грубо нахапано в детската ясла, която посещава. По тялото на момиченцето имаше 7 ухапвания и следи от одраскване. Как да повярваме, че тази " Веселушко " посява семената на " обичта и уважението към другите "?

А тъкмо тук беше изработен запис, на който се чуваше по какъв начин възпитателка наскърбяваше дете, а на фотоси се виждаше насинен детски крайник. Повярвахте ли на " качествено предоставената услуга "? Точно в Центъра за настаняване от фамилен вид " Слънчево детство " в Шумен възпитателка крещеше на дете: Ясно ли ти е, ще те убия?!

И още един образец:

" Приоритет на детското заведение е грижата за детето и неговото благоденствие. Целта на педагогическия екип е качествено образование и образование на всяко дете ".

Това са написали за себе си от 41 ОДЗ " Адам Мицкевич " в Обеля, където преди време майка направи скришен запис и сподели унизително отношение и десетки обиди към децата от страна на възпитатели. Припомнете си тези изрази: „ Ти малоумна ли си?”, „ Ти си като цялостен толуп”, „ Абе, и ти си несръчен, бе!”, „ Айде, ма, Стела, толкоз си дебела, че не можеш да се пребиеш, бе?”, „ Откога си тук, а не можеш да си обуеш пантофите на тези дебели краци!”. Приличат ли ви на грижа за детето и неговото благоденствие?

Можем да продължим с образците. Наистина е цинично! Освен че е лъжливо, нескопосано, цялостно с правописни неточности (поправили сме ги) и толкоз разминаващо се с действителността, че тръпки ни побиват. Какво като има и свестни педагози? Кой ни подсигурява, че децата ни ще попаднат точно на тях?

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР