Децаще изнесатпремиерен куклен спектакъл на сцената на Държавен куклен театър

...
Децаще изнесатпремиерен куклен спектакъл на сцената на Държавен куклен театър
Коментари Харесай

Деца поставят куклен спектакъл в Бургас

Децаще изнесатпремиерен куклен театър на сцената на Държавен куклен спектакъл – Бургас на 29 януари (неделя) от 17:30 ч. Ще се играе обичаната приказка на Андерсен„ Малката нимфа “, а постановката е с професионални кукли. Вход свободен.

На сцената ще се изявят Александра, Ива, Весела, Матей, Николай, Ярослава, Диана, Теодор Й., Теодор Г.,Теана, Кристиян и Дария, всички на възраст сред 6 и 11 години. Те са ученици на детската театрална школа към кукления спектакъл, която започва през 2014 година и се управлява от професионалните артисти от трупата – Гергана Анмахян и Алекс Анмахян.

Всички кукли в представленията се създават особено от квалифицирания кукломайстор и художник – Недко Данев. Музиката е дело на Гергана Анмахян, а спектакълът е прочит на безконечната класика на Андерсен. Публиката ще се потопи в дълбините на морето, от които русалката Анабел желае най-сетне да излезе. С нея са положителните ѝ другари, доста морски жители, хубав принц и морската магьосница.

Репетициите за „ Малката нимфа ” започват през септември. Веднага след представлението стартира подготовката по друга обичана приказка - „ Магьосникът от Оз ”. Нейната премиера ще бъде на откриването на фестивала „ Дни на куклите ” през месец юли. Друга забавна специфичност на постановките е, че се осъществят в композиция от жив проект и игра с кукла, което влияе по-силно на публиката.

„ Театърът се учи в Театър! Най-важен за нас си остава работният развой, общуването с децата. Много ни е значимо всички да се изявят – да имат свои функции. Желаният краен артикул, съдържащ всички съставни елементи, се реализира с повече или по-малко подготовки, само че целият извървян път – ето това е притегателната мощ на театъра. Качествата на личността и усъвършенстването на характера остават за цялостен живот ”, споделя Алекс Анмахян

„ Училище за гении ” към ДКТ– Бургас към този момент девет години демонстрира на децата света на кукленото изкуство, среща ги с главните системи кукли, театрално държание, пластика и пеене.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР