Деца си игрят с котлони и печки, изпълнявайки магически ритуал.

...
Деца си игрят с котлони и печки, изпълнявайки магически ритуал.
Коментари Харесай

Нова опасна игра: Деца се горят на печки, изпълнявайки магически ритуал

Деца си игрят с котлони и печки, изпълнявайки вълшебен обред. Новият шлагер идва от Русия, където към този момент има няколко случая на тежко потърпевши малчугани с дълбоки изгарания. За това сигнализира доцент Мая Аргирова от "Пирогов ", написа в. "Телеграф ".

Опасното предизвикателство е известно като fire fairy, от британски "огнена самодива ". "Насочено е към на-малките консуматори на интернет и води началото си от детското филмче Winx Club: School of Witches, споделя доцент Аргирова, която дружно с доктор Евелина Арнаутска са написали и разгласили обстоен материал за играта. Поредицата Уинкс е изключитено известна и у нас, като се излъчва по детските канали на български език. Ето за какво специалистите се притесняват, че модата може да засегне и нашите хлапета.

Правилата на предизвикването са разказани в уебсайт, които копира интернет страницата на известното филмче и подтиква дребни момиченца към рисковите дейности. В среднощ, когато всички заспят, те би трябвало да станат безшумно, да произнесат магическо проклинание и да пуснат всички газови котлони и печки, след което да се върнат в леглото, а на сутринта ще са придобили "вълшебни сили ".

В извършване на магическия обред 5-годишно русначе получава обстойно и надълбоко пламъково изгаряне по съвсем цялото тяло. "Важно е да се приказва за тези неща, тъй като ние към този момент имахме потърпевшо дете от друго интернет предизвикателство - сол и лед, познато още като salt and ice challenge ", напомня доцент Аргирова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР