Деца се настаняват извън семейството само след съдебно решение при

...
Деца се настаняват извън семейството само след съдебно решение при
Коментари Харесай

И преди, и след 2020: Деца се извеждат от семейството само в краен случай и от съда

Деца се настаняват отвън фамилията единствено след правосъдно решение при доста крайни случаи на принуждение, неглижиране и нарушение на интереса на детето като склоняване към проституция, милостиня и трафик. Социалните служащи и полицията извеждат деца единствено в случай че животът и здравето на детето са застрашени. Настаняването на дете отвън фамилията може да стане единствено при съществуване на законови учредения и постоянно предстои на правосъден надзор. Това разясниха в сряда от Министерството на труда и обществената политика в сряда във връзка ескалиращата дезинформационна акция, че “от 1 януари 2020 година ще влязат в действие законодателни промени, с които ще се даде опция “да се лишават деца в границите на 24 часа без правосъдна заповед по анонимни сигнали “.

Социалното ведомство изяснява, че признатите през март промени в законодателството, които следва да влязат в действие от началото на 2020 година, не дават “нови учредения и пълномощия за лишаване на деца “, а единствено целят възстановяване на координацията сред институциите и актуализиране на термини.

Междувременно обаче манипулативните внушения излязоха от виртуалното пространство и към този момент се популяризират в пощенските кутии в столицата под формата на листовки, подписани от Националната група – Не на тактиката за детето 2019-2030. В материалите се насажда внушението за многочислени рискове, произлизащи от промени в законодателството като лишаване на деца по сигнал, влизане на обществени служащи по домовете без правосъдна заповед, внушава се и съмнение към Националната телефонна линия за деца и работещите в бранша неправителствени организации.



Социалното министерство изяснява, че измененията в законодателството по никакъв метод не дават “нови учредения и пълномощия за лишаване на деца “ .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР