Деца с тежки отравяния бяха спасени от лекарите във Второ

...
Деца с тежки отравяния бяха спасени от лекарите във Второ
Коментари Харесай

Лекари спасиха деца, яли и пили миша отрова и разредител за боя

Деца с тежки отравяния бяха избавени от лекарите във Второ педиатрично поделение на МБАЛ-Пазарджик, оповестиха от здравното заведение. Най-малкото от тях е на 1 година и 11 месеца, а най-голямото на 16 години.

Момиченце на 1 година и 11 месеца от село Исперихово е постъпило в болничното заведение, откакто е приело миша отрова. Детето било видяно от своята майка да дъвче розови зрънца. „ Не се знае какво количество от отровата е съумяло да погълне, само че отравянето с такава отрова е доста рисково “, изясни педиатърката доктор Мария Митева.

12-годишно момиче от Белово е признато в Интензивния бранш на отделението, откакто по простъпка е приело незнайно количество разредител за багра. То объркало шише за вода с такова, в което било съхранявано рисковото вещество и отпило няколко глътки. Детето е признато в незадоволително общо положение.

16-годишно момче и 13-годишно момиче от Пазарджик са се отровили след смесването и изпиването на незнайно количество алкохол (бира, водка и уиски). По-голямото дете е признато в алкохолна кома и в много тежко положение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР