Деца рецидивисти са извършили зверското убийство на 77-годишна пенсионерка в

...
Деца рецидивисти са извършили зверското убийство на 77-годишна пенсионерка в
Коментари Харесай

Деца рецидивисти затрили пенсионерката от Провадия

Деца рецидивисти са направили зверското ликвидиране на 77-годишна пенсионерка в Провадия, стана ясно на съвещание на Варненския областен съд, на което братята Осман Юсуфов и Станислав Митков получиха непрекъснати ограничения за неотклонение „задържане под стража“.

Миналата сряда те нахлули в дома на самотната жена с желанието да крадат. Стопанката ги усетила и това отприщило експанзията им. Братята я изнасилили, след което я умъртвили от пердах и си тръгнали, прибирайки движимости и пари. Трупът на дамата бе открит в събота, а убийците бяха хванати за часове. Въпреки нежната си възраст и двамата имат богати престъпни досиета, регистрираха от прокуратурата. 14-годишният Осман от 2 година е регистриран в Детска педагогическа стая за обири и грабежи. Рядко ходел на учебно заведение и всявал боязън измежду другите деца, тъй като бил доста нападателен.
 provadiq Зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров
Пред съда Осман резервира самообладание и не пожела да отрони и дума. Брат му Станислав обаче плака на глас и хълца от самото начало. „Искам при баба и дядо, желая у дома, къде е баба ми?“, нареждаше 17-годишното момче. През сълзи то опита да смили съда с нелепото заричане: „Няма да се повтори“, а на финала настояваше да научи какъв брой време ще прекара в ареста. Дни преди убийството Станислав е окрал вуйна си, а на 15 май е бил наказан на пробация за обир, стана ясно на съвещанието. Двамата братя са расли без родители. Баща им е разгласен за общодържавно търсене поради влезнала в действие присъда, а майка им е в неопределеност от много време. Бабата и дядото, както и публичните възпитатели не смогвали да се оправят с момчетата.

Психиатричната експертиза посочила, че и двамата са съзнавали добре какво правят, нападайки пенсионерката с особена свирепост, надменност и експанзия. Заради риска да извършат ново закононарушение или да се укрият съдът им наложи необикновената за малолетни най-тежка мярка за неотклонение. За закононарушението, в което са упрекнати, законът планува от 15 година до пожизнен затвор без право на подмяна, само че защото братята са малолетни, наказванията им може да са сред 10 и 12 година отнемане от независимост и то, в случай че не си признаят виновността, разяснява в коридорите на съда зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР