Деца от различни националности и техните семейства боядисват заедно великденски

...
Деца от различни националности и техните семейства боядисват заедно великденски
Коментари Харесай

Деца от България и Украйна украсяват яйца заедно

Деца от разнообразни националности и техните фамилии боядисват дружно великденски яйца.

За повторно организираме Украински фестивал, а Украинският Великденски фестивал организираме за първи път и нека не за финален. Искаме да срещнем българите с украинската традиция и благодарим на българската страна и на всички българи, които оказват помощ на ук-раинците към този момент повече от една година.

Това съобщи в изявление Юлианна Кулюкина, уредник на Украински Великденски фестивал и шеф и координатор на планове в “Интеграционно-образователен център Украински Вулик (Кошер) ”.

Кулюкина разкри, че са подготвили огромна и наситена стратегия за днешния фестивал.

„ Ще има разнообразни майсторски класове от нашите украински майстори, ще боядисваме особено яйца, ще рисуваме с кафе, ще рисуваме по чанти, има и панаир от нашите украински майстори, вечерта ще има концерт за деца с украински и български песни, има и зона за деца “, изясни тя и посочи, че фестивалът ще продължи до 20:00 часа довечера.

Според нея на фестивала ще дойдат към 1000-2000 души и прикани украинците, които са в София да посетят фестивала.

На фестивала ще има и съревнование за най-хубав украински козунак - Паска, през целия ден ще има музикален акомпанимент и празнично въодушевление. Фестивалът ще приключи с флашмоб " Червена калина ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР