Деца от Плевен са носители на награди от двадесет и

...
Деца от Плевен са носители на награди от двадесет и
Коментари Харесай

Рисунки на деца от Плевен са отличени в международен творчески конкурс в Полша

Деца от Плевен са носители на награди от двадесет и първото издание на Международния конкурс за деца и младежи " Календар на дъгата 2024 ", извършен в Полша. За това заяви Майя Ананиева, началник на арт школа " Колорит ", където се образоват дребните художници.

Пет са отличените ученици на школата с почетни награди - София Петкова (5г.), Цветелина Доковска (7г.), Сияна Дянкова (7г.), Бояна Костов (7г.) и Яна Начева (9г.).

Международният конкурс " Календар на дъгата " предизвика децата да нарисуват картини в разнообразни живописни техники, в които блестящо да са показани техни прекарвания през другите сезони, сподели Ананиева.

Жури сортира 12 произведения, наситени с страстта и цветовете на сезоните, и ги отпечатва в първокласен календар. В последното издание на състезанието са взели участие 2500 рисунки на деца и младежи. Творческата конкуренция се провежда от Младежкия дом на културата №2 в град Тихи.

В неговите зали е експонирана и интернационалната галерия с отличените произведения.

Рисунки на две от децата, които се образоват в арт школа " Колорит ", бяха определени за празнични електронни картички, които изпратиха за Коледа и Нова година ръководителят на Общинския съвет в Плевен и кметът на общината.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР